Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 31 januari 2006

650 nieuwe aanmeldingen SMS-Alert na televisie-uitzending

TILBURG: Maandag 30 januari besteedde het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant aandacht aan SMS-Alert. Dat leidde meteen tot 650 nieuwe aanmeldingen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld weergegeven hoe SMS-Alert werkt. De opnamen hiervoor waren in Tilburg gemaakt, waar dit succesvolle project ooit startte. Met het project SMS-Alert is de politie in staat om de burgers zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een kind dat in de wijk is zoekgeraakt of woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. Dit jaar wordt SMS-Alert verder in de regio uitgerold. SMS-Alert is bovendien ook te gebruiken om bijvoorbeeld preventietips te verstrekken. Naast Tilburg en omliggende gemeente is het systeem inmiddels ook in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand is SMS-Alert inzetbaar.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden door een SMS-bericht met de tekst PMWB gevolgd door de postcode en het huisnummer (bijvoorbeeld: PMWB5045LP30) te sturen naar nummer 8844. PMWB staat voor Politie Midden en West Brabant. Aan SMS-Alert zitten geen kosten verbonden. Zowel het aanmelden, afmelden en het ontvangen van SMS-berichten is gratis (m.u.v. kosten voor ontvangen SMS in het buitenland). De uitzending van Bureau Brabant leverde meteen 650 nieuwe aanmeldingen op. Het totaal aantal deelnemers aan SMS-Alert steeg daarmee tot 13.863.|

Vrouw berooft tijdens het pinnen

OOSTERHOUT: Op maandagavond 30 januari 2006 is rond 19.45 uur een 57-jarige vrouw beroofd tijdens het pinnen. De vrouw deed direct daarna aangifte bij de politie. De beroving vond plaats bij de PIN-automaat van de Rabobank bij winkelcentrum Zuiderhout. Na de transactie haalde het slachtoffer het geldbedrag en haar bankpas uit de geldautomaat.
Op dat moment verscheen er een man, die haar bedreigde met een mes. De vrouw moest haar geld afgeven en werd gedwongen om opnieuw een geldbedrag te pinnen. Toen dat niet lukte, ging de dader er vandoor met het geld en de bankpas. Hij liep weg in de richting van de Vondellaan. De dader droeg een blauwe/donkere korte jas tot op de heup en had de capuchon over zijn hoofd getrokken. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer en stelt een nader onderzoek in.

Man opgepakt voor diefstal van inboedel

WAALWIJK: De politie arresteerde maandagavond 30 januari een 45-jarige inwoner van Waalwijk op verdenking van diefstal. Zijn (bijna) ex-vrouw had de politie gebeld en gaf aan dat de man, in gezelschap van anderen, de gemeenschappelijke woning had leeggehaald. Ze deed daarbij aangifte van diefstal. Omwonenden bevestigden tegenover de agenten dat er inderdaad goederen vanuit de woning in een bestelbusje waren geladen door de verdachte. Volgens zowel de aangeefster, als de verdachte is er sprake van een echtscheidings-procedure en zou er via de rechtbank een zogenaamd maritaal beslag op de inboedel zijn gelegd. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaart geen goederen aan het beslag te hebben onttrokken. De politie zoekt de zaak verder uit en legt het ter beoordeling voor aan de Officier van Justitie.

Laptop weg na bedrijfsinbraak

DONGEN: Een laptop werd gestolen bij een bedrijfsinbraak op de Industriestraat. De inbraak vond plaats tussen maandagavond 30 januari 21.00 uur en dinsdagochtend 31 januari 09.20 uur. De nog onbekende dader forceerde een raam en nam de laptop weg van een bureau. De laptop stond uitgestald op het bureau onder het opengebroken raam. De politie ziet dat soort inbraken de laatste tijd vaak voorkomen en wijst erop dat het inbrekers wel heel erg gemakkelijk wordt gemaakt als computerapparatuur vlak achter de ramen geplaatst wordt. De apparatuur is veelal vanaf de openbare weg goed zichtbaar en benaderbaar. Bij deze werkwijze heeft ook een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt.

Auto botst met quad

KAATSHEUVEL: Op maandagmiddag 30 januari werden ambulance en politie geroepen bij een verkeersongeval waarbij een auto en een quad betrokken waren. Bij het ongeval raakte de bestuurder van de quad gewond. Een quad is overigens een vierwielige terreinmotor. Het ongeluk was rond 13.10 uur gebeurd op de kruising van de Europalaan met de Dreefseweg. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Kaatsheuvel, reed met zijn quad over de Europlaan in de richting van het politiebureau bureau. Een 56-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel reed in haar personenauto over de Dreefseweg en wilde linksaf slaan naar de Europalaan. De bestuurder van de quad remde en maakte een uitwijkmanoeuvre om de personenauto te ontwijken. De quad sloeg daarbij over de kop, waarbij de bestuurder er vanaf vloog. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man klaagde over hoofdpijn, nekpijn en pijn aan zijn ribben. De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Brand in kledingcontainer

WOUDRICHEM: In de nacht van maandag 30 januari op dinsdag 31 januari ontstond rond 02.25 uur brand in een kledingcontainer. De brandweer en de politie werden erbij geroepen. Om het blussen te bespoedigen had de brandweer de container geopend en de kleding uit de container gehaald. De oorzaak van de brand is onbekend.

12,6 % te snel langs de radar in gemeente Werkendam

GEMEENTE WERKENDAM: De radarauto van de politie stond op maandag 23 januari opgesteld binnen de grenzen van de gemeente Werkendam. De apparatuur registreerde de snelheid van 823 passerende voertuigen. Van 104 autos werd een fotografische opname gemaakt, omdat de bestuurder te snel reed. Zij krijgen binnenkort de boete thuisgestuurd. Het overzicht ziet er als volgt uit:

Locatie controle: Sportlaan Werkendam (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 09.45 uur tot 11.45 uur
Aantal passanten: 562
Aantal overtredingen: 61
Hoogste snelheid: 91 km/u

Locatie controle: Doornseweg te Nieuwendijk (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 12.05 uur tot 13.35 uur
Aantal passanten: 93
Aantal overtredingen: 10
Hoogste snelheid: 73 km/u

Locatie controle: Bandijk Werkendam (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 13.55 uur tot 16.25 uur
Aantal passanten: 168
Aantal overtredingen: 33
Hoogste snelheid: 93 km/u

220,- boete voor verboden wapenbezit

DONGEN: In de nieuwjaarsnacht werd er op Weide in Dongen geschoten met een wapen. Omwonenden hadden dat gezien en gehoord. Bovendien vond de politie circa 20 lege hulzen terug. Uit de resten bleek dat het om losse flodders of om munitie van een alarmpistool ging. De politie stelde een onderzoek in, waarbij op 13 januari het wapen werd gevonden in een
woning aan de Weide. Het bleek om een type alarmpistool te gaan dat volgens de Wet Wapens en Munitie een verboden wapen is. De schoten waren gelost om het nieuwe jaar in te luiden. Tegen de eigenaar van het wapen, een 41-jarige inwoner van Dongen is proces-verbaal opgemaakt. Op 30 januari kreeg hij in overleg met het openbaar ministerie een boete van 220,- opgelegd, die hij meteen betaalde. Het verboden wapen is in beslag genomen door de politie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer