Gemeente Eindhoven

witruimte
31 januari 2006

Collegebesluiten

Regionale schoolzwemkampioenschappen tijdens Dutch Open Swimcup 2006

In het voor jaar 2006 organiseren Zwemparadijs de Tongelreep, Sportbedrijf de Karpen, de KNZB en ROC Eindhoven in Zwemparadijs de Tongelreep voor het eerst de Regionale Schoolzwemkampioenschappen voor basisscholen.

De Regionale Schoolzwemkampioenschappen komen voort uit de Eindhovense Schoolzwemkampioenschappen. Deze kampioenschappen zijn de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot een volwaardig evenement, dat garant staat voor een groot deelnemersveld van ruim 500 Eindhovense basisschoolleerlingen.

De finale van de Regionale Schoolzwemkampioenschappen vindt plaats tijdens de Dutch Open Swim Cup, die van 21 t/m 23 april plaatsvindt in Zwemparadijs de Tongelreep.
Eén van de plannen voor het Ambon- en Vlinderplein Eén van de plannen voor het Ambon- en Vlinderplein

Definitief ontwerp herinrichting openbare ruimte Ambon- en Vlinderplein

Omwonenden hebben bij de inspraak over het Groenbeleidsplan het Ambon- en het Vlinderplein aan de orde gesteld. Zij vinden de inrichting van beide pleinen te kaal. Bovendien wordt op het Vlinderplein overlast ondervonden van spelende dan wel rondhangende jeugd. Voor het Ambonplein is door bewoners aangegeven dat de huidige plateauconstructie een verkeersonveilige situatie oplevert.

De laatste maanden is een afvaardiging van omwonenden van beide pleinen en de gemeente Eindhoven bezig geweest met een nieuwe inrichting voor deze pleinen.

Dit heeft geresulteerd in twee plannen, waarbij beide pleinen een meer groene uitstraling krijgen. Bovendien worden binnen deze plannen voor het Ambon- en het Vlinderplein de aangegeven problemen, van respectievelijk verkeersveiligheid en overlast, aangepakt. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven