Gemeente Geldrop-Mierlo


familie cobben winnaar van actie `de brandweer thuis'

De familie Cobben uit Geldrop is een van de tien prijswinnaars van de landelijke actie `De brandweer thuis'. De brandweer inspecteerde hun huis. Dat leverde een goed veiligheidsadvies op én een weekendje Amsterdam. Burgemeester Donders-de Leest bezocht de familie Cobben donderdag 25 januari.

De prijsvraag maakt deel uit van de campagne `Veilig gebruik van elektrische apparatuur' van de Stichting Nationale Brandpreventieweek. De campagne wil mensen wijzen op de gevaren van deze apparaten. Een derde deel van de brandwonden die worden opgelopen in woningen, worden namelijk veroorzaakt door elektrische apparatuur.

Naast spotjes op radio en TV, bestond de campagne uit `brandveiligheidsinspecties' die de brandweer overal in het land bij mensen thuis uitvoerde. De brandweer lette daarbij op allerlei mogelijk brandgevaren in huis. De elektrische installatie, de bedrading, de was- en droogmachine, de afzuigkap..Alles werd aan een kritisch onderzoek onderworpen. Alle mensen die zich meldden voor de inspecties maakten kans op prijzen die aan deze actie waren gekoppeld.

De familie Cobben won een weekendje weg. Natuurlijk kreeg mevrouw Cobben ook een bos bloemen.