Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 30 januari

* OPSPORING VERZOCHT BESTEED AANDACHT AAN SCHONEBERGERWEG

ROTTERDAM - De Politie Rotterdam-Rijnmond vraagt in het programma 'Opsporing Verzocht', dat dinsdagavond 31 januari wordt uitgezonden, aandacht voor een zaak waarbij een 42-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Het slachtoffer werd maandagmorgen 2 januari, rond negen uur, aangetroffen in zijn woning aan de Schonebergerweg. Zijn lichaam vertoonde uiterlijke sporen van geweld. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen en anderen die meer over het slachtoffer kunnen vertellen. Meer specifiek is de politie op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een persoon in het wit gekleed, met een wit emmertje, die op de avond van 1 januari, rond kwart voor tien, het portiek van de woning van het slachtoffer verliet. In de uitzending wordt een reconstructie getoond.


* BEZOEK MINISTER DE GEUS AAN KORPS ROTTERDAM-RIJNMOND

ROTTERDAM - Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandagmiddag een informeel bezoek gebracht aan het korps Rotterdam-Rijnmond. Dit naar aanleiding van de diversiteitsprijs die het korps in december 2005 uitgereikt kreeg van het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. In het persbericht wat de organisatie daarover uitgaf, werd met name gesproken over de manier waarop het diversiteitsbeleid in het korps integraal en voor de langere termijn deel uitmaakt van het reguliere beleid. Daarnaast werd lovend gesproken over de innovatieve en creatieve aanpak.
De minister besloot naar aanleiding hiervan een bezoek te brengen aan het korps, waarbij hij in gesprek ging met verschillende betrokkenen, zowel op beleids- als uitvoerend niveau. Hij gaf aan met veel interesse te hebben geluisterd, onder de indruk te zijn van de persoonlijke verhalen van medewerkers en de diverse aanpak van het diversiteitsbeleid in ons korps.
Politie Rotterdam-Rijnmond streeft naar een divers korps om zo in de manier van werken aan te sluiten bij de multi-etnische samenleving waarin gewerkt wordt. Daarnaast is er de onbetwiste meerwaarde van een divers personeelsbestand, door de grotere variëteit in competenties die dan ontstaat.