Gemeente Delft Participatie in de Vastgoed Ontwikkelings Maatschappij Delft B.V.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot participatie in de Vastgoed Ontwikkelings Maatschappij Delft B.V. Het doel hiervan is het verder verbeteren van het winkelaanbod in de Delftse binnenstad en het tegengaan van langdurige leegstand. Vestia Delft en Rabobank Delft participeren in de VOM.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om over te gaan tot participatie in de Vastgoed OntwikkelingsMaatschappij Delft B.V. Deelname aan deze ontwikkelingsmaatschappij draagt bij aan een betere slagvaardigheid, waarbij de kennis van private partners direct benut kan worden. Andere aandeelhouder is de Vestia Groep, die zich met name zal richten op het vormgeven van het "wonen-boven-winkels" beleid van de gemeente.

De Rabobank Delflanden heeft te kennen gegeven bij te willen dragen aan het bedrijfskapitaal van de onderneming. Rabobank, Vestia Delft en de gemeente Delft dragen ieder een commissaris aan voor de in te stellen Raad van Commissarissen. De bedoeling is dat de VOM Delft B.V. een aantal panden gaat verwerven in de binnenstad. Na een eventuele opknapbeurt kunnen deze vervolgens verhuurd worden aan (detailhandel)bedrijven die passen binnen de gewenste branches. Zo draagt de VOM bij aan het verbeteren van kwaliteit en samenstelling van het winkelaanbod. De gemeente zal, naast een bijdrage van E176.000,- aan het werk- en aandelenkapitaal, financiële ondersteuning bieden door het verstrekken van gemeentegaranties bij de financiering van aankopen door de VOM.

Als de gemeenteraad en de overige partners met het voorstel instemmen kan een directeur worden aangesteld waarmee de VOM Delft B.V. tegen de zomer operationeel wordt.



Gemeente Delft