Noordwijk Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 30 januari een gordelcontrole gehouden op de Oude Zeeweg. In totaal kregen 74 automobilisten een bekeuring van 75 euro omdat zij de gordel niet droegen.

Wie een gordel draagt, loopt een stuk minder risico op letsel bij een ongeval: een afname van 40% door het dragen van de gordel.

Katwijk/Noordwijk/De Zilk Snelheidscontrole RVHT op N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft de afgelopen dagen weer op snelheid gecontroleerd op de provinciale weg N206. Vrijdag 27 januari controleerde het team bij Noordwijk waar 80 km/uur gereden mag worden. Bijna iedereen hield zich aan de snelheid Ruim 1%, 89 bestuurders, reed te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. De hoogstgemeten snelheid was 110 km/uur.

Zaterdag stond het RVHT bij De Zilk en Noordwijk. Ook hier hield het merendeel zich aan de snelheid. 57 Mensen reden te hard.

Maandag 30 januari controleerde het team de snelheden bij Noordwijk en Katwijk. Bij Katwijk viel op dat in de vroege avond bijna 7%, oftewel 197 mensen, te hard reed, terwijl in de late ochtend bij controle in Noordwijk en Katwijk slechts 9 mensen te hard reden. Wel werd een weggebruiker geklokt op 142 km/uur.

Leiden Roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 30 januari een roodlichtcontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan en de Korevaarstraat. Deze roodlichtcontrole richtte zich speciaal op fietsers en bromfietsers. 58 mensen kregen een bekeuring. Door rood rijden kost een fietser 50 euro en een bromfietser 90 euro.

Door rood rijden is zeer gevaarlijk omdat ander verkeer op dat zelfde moment bij groen licht nietsvermoedend optrekt. Juist fietsers en bromfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en maken zichzelf nog kwetsbaarder door bij rood licht door te rijden.

Naast de bekeuringen voor door rood rijden schreef het team nog een bekeuring uit aan een bromfietser zonder helm droeg (50 euro) en aan twee automobilisten zonder gordel (75 euro).

Leiden Inbraak verijdeld

Een bewoonster van een woning aan de Fakkelgras heeft dinsdag 31 januari rond 13.20 uur vermoedelijk voorkomen dat bij haar buren werd ingebroken. De vrouw hoorde gerommel in de tuin van haar buren en zag daar een jongen bij de achterdeur staan. Toen de vrouw hem aansprak wat hij daar deed maakte hij zich met een smoesje uit de voeten. De buurvrouw die het een en ander niet vertrouwde belde de politie. De agenten zagen inderdaad dat er was geprobeerd de achterdeur open te breken. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Man beledigt en slaat parkeerwachter

De politie heeft dinsdag 31 januari een 40-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van belediging en mishandeling van een parkeerwachter. De automobilist was het niet eens met de parkeerwachter toen deze een bekeuring uitschreef. De automobilist stapte uit zijn auto, beledigde de parkeerwachter en sloeg hem in het gezicht. Een vrouwelijke collega sprong tussen de twee waarna de man ook haar probeerde te slaan en opnieuw begon te schelden. Omstanders die op het schreeuwen van de man waren afgekomen probeerden de automobilist tot bedaren te brengen. De man is hierna weggereden. Op basis van het opgegeven kentekennummer kon hij korte tijd later worden aangehouden.

Leiden Verdachte van diefstal fiets aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag, 31 januari, een 22-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De afgesloten fiets werd dinsdag 24 januari gestolen vanaf de Oude Singel. De eigenaar zag twee dagen daarna zijn fiets staan bij een tweedehandswinkel in het centrum. De man schakelde de politie in die dit verder onderzocht. Via de winkel kwam de politie de verdachte op het spoor.

Leiderdorp Aanrijding

Een 48-jarige automobiliste uit leiden verleende op dinsdag 31 januari rond 08.15 uur op de kruising Splinterlaan met de Laan van Ouderzorg geen voorrang aan een 25-jarige fietsster uit Leiden. Door de aanrijding die ontstond liep de fietsster hoofd- en rugletsel op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole RVHT op N11

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 28 januari op snelheid gecontroleerd op de N11. Verspreid over de dag reed ongeveer 3%, 178 mensen, te hard, harder dan de maximumsnelheid van 100 km/uur. De hoogstgemeten snelheid was 145 km/uur. Alle snelheidsovertreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Moordrecht Verdachte van diefstal uit busje aangehouden

De politie heeft dinsdag 31 januari een 16-jarige Moordrechtenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een busje op woensdag 25 januari. Een getuige zag dat er werd ingebroken op de Sluislaan en belde de politie. Bij het ter plaatse komen was de dief echter al gevlogen. Op basis van het opgegeven signalement wist de politie de verdachte aan te houden. Uit de bus was, nadat een ruit was ingeslagen, een palmtop weggenomen.

Gouda Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan het Heenpolderplantsoen. De inbraak werd gepleegd op dinsdag 31 januari russen 08.30 en 11.30 uur. Om binnen te komen werd een raam met een steen ingegooid. Uit de woning zijn een systeemkast en een flatscreen gestolen.

Lekkerkerk/Vlist Snelheidscontrole RVHT op N210

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 27 januari een snelheidscontrole gehouden op de N210. Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Ook controleerde het team op de Fransekade in Vlist waar 80 km/uur gereden mag worden. Twee automobilisten reden respectievelijk 104 km/uur en 110 km/uur en kregen een bekeuring.