Dexia Bank


Press

Benoemingen in drie entiteiten van Dexia in Italië, de VS en Japan

31-01-2006

Marc Brugière, 52 jaar, gediplomeerde van de Ecole supérieure de commerce de Paris (ESCP-EAP), voordien verantwoordelijk voor het kantoor van Dexia Crédit Local in New York, werd op 16 januari 2006 door de raad van bestuur van Dexia Crediop tot gedelegeerd bestuurder benoemd.

Daniel Ivanier, 40 jaar, gediplomeerde van de Ecole Polytechnique en de Ecole nationale supérieure des Mines in Parijs, voordien Chief Financial Officer van Dexia Crédit Local, werd met ingang van 16 januari 2006 benoemd tot verantwoordelijke van het kantoor van Dexia Crédit Local in New York.

Robert Verdier, 46 jaar, gediplomeerde van de Ecole supérieure de commerce de Paris (ESCP-EAP) en het INSEAD in Fontainebleau, gediplomeerde Japanse taal van het Institut des langues et civilisations orientales de Paris, en houder van een DEA (Diplôme d'Etudes Approfondies) in Managementwetenschappen, werd met ingang van
1 januari 2006 benoemd tot verantwoordelijke van het vertegenwoordigingsbureau van Dexia Crédit Local in Japan.

Marc Brugière beschikt over een ervaring van 28 jaar in de internationale bankwereld. Voor hij naar Dexia kwam, was hij Senior Vice-President bij Crédit Agricole Indosuez in Parijs, verantwoordelijk voor de zone Amerika. Voordien was hij ook directeur-generaal van het kantoor van Crédit Agricole in Singapore en Assistant General Manager van het Londense kantoor van Crédit Agricole, belast met de afdeling Corporate Banking and Finance. In 1998 vervoegde hij zich bij de groep Dexia als directeur van het departement belast met de internationale ontwikkeling en lid van het directiecomité. In juli 2000 werd hij benoemd tot directeur-generaal van Dexia Crédit Local New York Agency en in februari 2002 werd hij ook directeur-generaal van Dexia Bank, New York Branch.

Daniel Ivanier begon zijn carrière bij het Ministère de l'Industrie, eerst in de regio Centre en daarna in Parijs. Hij vervoegde zich bij Dexia Crédit Local in september 1999 als projectdirecteur - verantwoordelijke Communicatie en Transport, bij de directie Gestructureerde Financieringen. Daarna was hij achtereenvolgens verantwoordelijk voor de directie Internetontwikkeling en voor het departement Informatiesystemen. Sinds september 2004 was hij Chief Financial Officer van Dexia Crédit Local.

Robert Verdier beschikt over een lange ervaring in de internationale bankwereld. Van 1987 tot 1992 was hij directeur van het departement Corporate Finance van Crédit Lyonnais Securities in Japan. Van 1993 tot 1995 was hij directeur International Corporate Finance voor Crédit Lyonnais Securities in Londen. Van 1995 tot 2002 was hij bij Banque Nationale de Paris in Japan adjunct-directeur-generaal belast met de verkoop van financiële producten en daarna directeur Commerciële Ontwikkeling belast met de ontwikkelingsstrategie in Japan. Van 2002 tot 2004 was hij in Frankrijk bij Crédit Lyonnais hoofd van de afdeling Equity Capital Markets voor Europa. Tot september 2005 was hij bij Calyon directeur van de afdeling Equity Capital Markets.
---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be