Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

31 januari 2006

Harderwijk - Politie pakt overlast (fiets)tunnels aan

De politie pakt de overlast aan in diverse fietstunnels in Harderwijk. De overlast bestaat onder meer het aanbrengen van teksten en symbolen met graffiti, het achterlaten van rommel en het lastig vallen van passanten. De laatste tijd zijn hierover bij de politie klachten binnen gekomen. De politie brengt in dit verband de APVH (Algemene Plaatselijke Verordening Harderwijk) onder de aandacht. Het is volgens deze APVH verboden om zich zonder enig redelijk doel hinderlijk op te houden in bijvoorbeeld tunnels. De politie gaat controles uitvoeren en overtredingen bestraffen met een bekeuring van 75 euro.

Doornspijk - Zes automobilisten in de fout

De politie heeft op maandagmorgen (30-01) bij een verkeerscontrole op de Zuiderzeestraatweg West aan zes automobilisten een boete uitgereikt voor het niet tonen van een rijbewijs (3), het niet tonen van een kentekenbewijs (1) en het niet dragen van een autogordel (2).

Epe - Hennepplanten in auto aangetroffen

De politie controleerde op zondagmiddag (30-01) een 43-jarige automobilist uit Epe op de Paasvuurweg ivm een lekke uitlaat. Tevens rook de politie een sterke hennepgeur en trof vervolgens in de auto 55 geoogste hennepplanten aan. De man werd aangehouden en de planten in beslag genomen. De politie maakte proces-verbaal op.

Vaassen - Stereoinstallatie in beslag genomen Nav meerdere klachten over geluidsoverlast heeft de politie op zondagavond (30-01) aan de Woestijnweg de stereo-installatie in beslag genomen van een 43-jarige Vaassenaar.

Epe - Schoorsteenbrand

In een woning aan de Officiersweg ontstond op maandagmiddag (30-01) een schoorsteen- brand. De brandweer had de brand snel onder controle en veegde daarna de schoorsteen.

Harderwijk - Autobrand

Op de Brederolaan ontstond op maandagavond (30-01) een autobrand. Nadat de brandweer de brand snel onder controle had werd de auto weggesleept. De oorzaak is niet bekend.

Harderwijk - Baldadige jongelui krijgen boete

Nav meerdere klachten over baldadig gedrag van jongelui op het Zuiderzeepad, heeft de politie op zondagmiddag (30-01) aan twee Harderwijkers (14 en 16) een boete uitgereikt. Twee andere plaatsgenoten (15) werden doorverwezen naar het preventieproject LINK ivm het uitdelen van een trap en het gooien van een blikje.

Hattem - 15-jarige jongen botst met auto tegen geparkeerde auto's

Een 15-jarige inwoner van Hattem mocht op zondagmiddag (30-01) van zijn opa de auto starten die geparkeerd stond op de Keppelskamp. Niemand stond er bij stil dat het een automaat betrof, dus toen de knaap startte ging de auto rijden (hetgeen niet de bedoeling was). Door de schrik trapte hij niet op de rem maar op het gaspedaal waarna de auto achterwaarts een rondje over de parkeerplaats maakte en daarbij drie auto's raakte. De chauffeur bleef ongedeerd maar alle auto's raakten beschadigd.

Putten - Drankrijder

Een 17-jarige fietser uit Putten bleek bij een politiecontrole op zondagavond (30-01) op de Oude Rijksweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,11 promille en kreeg een boete.

Putten - Inbraak auto

Aan de Haverstraat werd er op maandag (31-01) rond 05.15 uur ingebroken in een auto. De bewoners werden wakker door een geluid en zagen een onbekende man in de auto zitten. Toen ze beneden kwamen was de dader gevlogen en misten ze een autoradio. Vermoedelijk werd het portierslot geforceerd. Signalement van de dader: blanke man, 1.70-1.80 m, leeftijd 25-30 jaar, droeg een zwartleren jas.

Heerde/Hattem - Fietskijkdag

Voor de inwoners van Heerde en Hattem die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, is er op zaterdag 11 februari 2006 weer een fietskijkdag. Op het politiebureau aan de Zwolseweg 50 in Heerde is er van 10.00-10.30 uur de gelegenheid om de gevonden fietsen uit Heerde en Hattem te bekijken. Als de eigenaar zijn gestolen tweewieler ontdekt, zal die direct meegegeven worden. Vervolgens kan er vanaf 10.30 uur door gedupeerden, van wie de fiets niet is teruggevonden, een fiets worden gekocht. Deze verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden met een bewijs van aangifte. De gevonden fietsen in de gemeente Hattem worden ook in het bureau in Heerde opgeslagen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --