Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wijkavond voor bewoners Vrijenburg en Vrijheidsakker

BARENDRECHT (maandag 30 januari 2006) ­ De gemeente Barendrecht nodigt alle (toekomstige) bewoners van de wijken Vrijenburg en Vrijheidsakker uit voor de wijkavond op donderdag 2 februari. De avond start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Tijdens de wijkavond maken de bewoners kennis met burgemeester en wethouders en krijgen zij gelegenheid vragen te stellen aan het college, diverse ambtenaren en buurtagenten. Alle bewoners van de betref- fende wijken hebben een uitnodiging voor de wijkavond ontvangen.

De gemeente Barendrecht startte een aantal jaren geleden met het organiseren van wijkavonden. Elke wijk in Barendrecht komt eens in de vier jaar aan de beurt. Na de ontvangst door burgemeester Van Belzen volgt een presentatie over actuele onderwerpen die in de wijken Vrijenburg en Vrijheidsakker spelen. Daarna ne- men de collegeleden plaats aan tafel voor een gesprek met bewoners en het beantwoorden van eventuele vragen. Aan het einde van de avond behandelt het college in het kort de meest gestelde vragen. Ook krijgen bewoners dan nog de gelegenheid om voor het publiek vragen te stellen.

Verslag
Alle bewoners van de wijken, ook degenen die niet aanwezig waren, ontvangen binnen vier weken na de wijkavond een verslag van de avond. Tevens krijgen zij een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Noot voor de pers,