Gemeente Alphen aan den Rijn


Tegemoetkoming energiekosten voor minima

De Alphense minima krijgen een tegemoetkoming van 70 euro per huishouden. Reden is dat de energiekosten in 2006 hoger zullen zijn dan vorig jaar. Bijstandsgerechtigden krijgen automatisch een aanvraagformulier thuis gestuurd. Andere inwoners die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen een formulier in het stadhuis afhalen.

In december 2005 heeft de gemeenteraad besloten de minima een tegemoetkoming in de energiekosten te geven van 70 euro per huishouden. Om hiervoor in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Zo moet men in een huurwoning wonen en zelf de energiekosten betalen. Het eigen vermogen mag niet hoger zijn dan 10.360 euro voor een gezin of 5.180 euro voor een alleenstaande en het inkomen maximaal 110% van de bijstandsnorm. In de toelichting op het aanvraagformulier staat hoe hoog de bijstandsnorm voor alleenstaanden, gehuwden en ouderen is.

De tegemoetkoming wordt alleen op aanvraag verstrekt. Bijstandsgerechtigden krijgen het aanvraagformulier binnenkort thuis gestuurd. Andere inwoners die denken voor deze tegemoeting in de energiekosten in aanmerking te komen, kunnen een aanvraagformulier ophalen bij de oranje informatiebalie in het stadhuis of bij het Zorgloket in de hal van het stadhuis. Na ontvangst van het aanvraagformulier wordt bekeken of men hiervoor in aanmerking komt.

Voor informatie kan tijdens kantooruren gebeld worden naar voor dit doel opengestelde telefoonnummers: 465357 of 465358.