VVD


31-1-2006

Stef Blok spreekt bij oprichting Landelijke Federatie Chinese Jongerenverenigingen

Hedenavond zal Stef Blok tijdens een traditionele ceremonie in het Rotterdamse stadhuis en in aanwezigheid van de Chinese ambassadeur Nederlandse jongeren van Chinese afkomst toespreken.

De doelstelling van de Landelijke federatie Chinese Jongerenverenigingen (LFCJ) is enerzijds het bevorderen van samenwerking, integratie en ontwikkeling op maatschappelijk, cultureel en economisch gebied tussen de vele verschillende Chinese jongeren in de Nederlandse samenleving. Anderzijds wil het LFCJ een brugfunctie vervullen tussen de Chinese gemeenschap in Nederland en de Nederlandse samenleving, in het bijzonder met de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. Verder staat het LFCJ voor een actieve participatie onder de Chinese jongeren in de Nederlandse politiek, zodat de maatschappelijke positie van de Chinese Nederlanders wordt versterkt. Ook wil de LFCJ met de aanwezige kennis en ervaring graag een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.VVD ondersteunt dit jongereninitiatief van harte.

Stef Blok zal tijdens zijn toespraak ingaan op de rol die huidige Chinese gemeenschap speelt in de Nederlandse samenleving. Tevens zal hij ingaan op de manier waarop de Chinese gemeenschap een onuitwisbaar onderdeel van de Nederlandse samenleving is gaan vormen.

dinsdag 31 januari 2006

Stef Blok: s.blok@tweedekamer.nl