Gemeente Dordrecht


---

Ontwerp-bestemmingsplan Belthure Park

Linde de Jong

B&W van Dordrecht hebben dinsdag een ontwerp-bestemmingsplan voor het Belthure Park naar de raadscommissie voor Ruimte en Economie gestuurd. Het college vraagt de commissie instemming en toestemming om de inspraakprocedure te starten. In het plan wordt ruimtelijk vastgelegd waar woningbouw, de aanleg van 12 hectare randstadgroen, golfbanen, etc. komen.

April vorig jaar heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met projectontwikkelaar Wilgendael B.V. Hierin werd afgesproken dat de gemeente een ontwerp-bestemmingsplan voor het gebied maakt en dit plan in procedure.

Het gebied wordt begrensd door de Schenkeldijk, Zeedijk, Meeuwenseweg, Zuidendijk, Laantje van Middenhoeve, Oudendijk en de erfgrenzen van de percelen aan Stevensweg oost. Het ontwerp-plan omvat derhalve ook sportcomplex Schenkeldijk en delen van het Strategisch Groenprokject.

Als de raadscommissie instemt met het collegevoorstel, start de inspraak in maart. Na de zomer is de inspraak afgerond. Het college neemt dan beslissingen over de inspraakresultaten en het vervolg van de procedure.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie