Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 5

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 31 januari 2006

Nummer Onderwerp Besluit


1. Beantwoording vragen Ingestemd met de conceptbrief. ex artikel 41 Reglement
van orde van de PvdA
over geluidsoverlast
door het wegverkeer op
de Drentse provinciale
wegen.


2. Verdeling Investerings- Gedeputeerde staten hebben beslo- budget Stedelijke Ver- ten het advies over te nemen van de nieuwing (ISV) 2006 provinciale commissie voor stedelijke voor projectgemeenten. vernieuwing om een bedrag van
1,9 milj. te verdelen over 6 drentse gemeenten, Het geld is bestemd voor de uitvoering van projecten voor de verbetering van het woon- en leefmilieu in het kader van stedelijke vernieuwing.


3. Monitoring ontwikkelin- GS heeft kennis genomen van de gen genetisch gemodifi- ontwikkelingen op het gebied van gentechnologie en genetisch gemo- ceerde organismen dificeerde organismen in internatio- (GGO's). naal en nationaal verband. De ont- wikkelingen worden op verzoek van PS jaarlijks gemonitord in verband met eventuele gevolgen voor de provincie. De ontwikkelingen geven geen aanleiding voor aanpassing van het provinciale beleid.


4. Reactie aan het Ministe- Ingestemd met de brief aan het mi- rie van BZK inzake toe- nisterie inzake de toezichtbevinding zichtbevinding Begro- Begroting 2006 en deze in afschrift ting 2006. gezonden aan PS.


5. Rapport Waterstreef- GS heeft het rapport "Waterstreef- beeld Van Veen tot Zee. beeld Van Veen tot Zee" ter kennis- geving aangenomen. Dit rapport is uitgegeven door de milieufederaties van Groningen en Drenthe, Natuur- monumenten, Staatsbosbeheer, Het Groninger Landschap en ANWB. In dit rapport presenteren deze organi- saties een eigen visie op de inrich-

Nummer Onderwerp Besluit

ting van de watersystemen in Noord- Drenthe en West-Groningen.


6. Subsidieverzoek Het college van gedeputeerde staten Mozartmuziekfestival heeft besloten het Mozartfestival Drenthe 2006. Drenthe 2006 met een incidentele prestatiesubsidie van 10.000,- te ondersteunen. Het festival draagt bij aan versterking van de Drentse cul- turele infrastructuur.

Mededelingen

@
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.