Gemeente Noordwijk

Bouw gemeentewinkel van start

Vanaf maandag 30 januari 2006 vindt de dienstverlening van de afdeling Burgerzaken van de gemeente Noordwijk plaats vanuit een tijdelijke cabine op de parkeerplaats naast het Gemeentehuis. Deze tijdelijke verhuizing is nodig in verband met een grote verbouwing op de begane grond van het Gemeentehuis, waar een gemeentewinkel komt. Met deze ingreep wil de gemeente het dienstbetoon aan de burgers fundamenteel verbeteren.

In de gemeentewinkel concentreert de gemeente al haar publiekscontacten, dat wil zeggen: Burgerzaken (paspoorten, rijbewijzen), alle soorten vergunningen, financiële zaken (o.a. belastingen), sociale zaken en het Lokaal Loket voor wonen, welzijn en zorg. Het shoppen langs verschillende balies verspreid in het gemeentehuis, of zelfs bij meerdere gebouwen, behoort daarmee tot het verleden.
De concentratie van dienstverlening in de nieuwe gemeentewinkel krijgt vanaf eind april, als de winkel open gaat, fasegewijs vorm. Voor de doelgroepen van het Lokaal Loket zal een systeem van spreekuren op zorglocaties worden voortgezet.

Ongeveer tegelijkertijd met de start van de gemeentewinkel gaat de nieuwe website van de gemeente de lucht is. Deze biedt veel meer interactieve mogelijkheden dan de huidige. Een toenemend aantal zaken wordt dan digitaal afgehandeld, of voorbereid, waardoor de wachttijden in de nieuwe gemeentewinkel kort zijn. Op verschillende locaties komen ook internetzuilen.

De nieuwe publiekshal in het gemeentehuis bestaat uit een ontvangsthal, waar de bezoekers worden opgevangen en via een volgsysteem in contact gebracht met de baliemedewerker. Aan de balie kunnen de bezoekers onaangekondigd informatie en advies inwinnen, of een aanvraag indienen. De wachttijd is niet langer dan tien minuten, die in zithoekjes wordt doorgebracht. Op afspraak wordt men direct geholpen. Voor meer privacygevoelige contacten met de burgers zijn er spreekkamers. Deze zijn ook bruikbaar voor gesprekken die wat meer tijd in beslag nemen.

In de publieksruimte wordt de identiteit van Noordwijk optimaal tot uitdrukking gebracht, onder meer door een op de vloer gestileerde gemeentelijke plattegrond en afbeeldingen van herkenningspunten.

Noordwijk, 27 januari 2006
Gemeente Noordwijk/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 31-01-2006