Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergaderinng van 31 januari 2006

Op dinsdag 31 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Dekking eenmalige kosten opstart De Blinkert

Het college heeft besloten de raad voor te stellen De Blinkert te exploiteren volgens de maatschappelijke variant. In deze variant wordt beoogd zoveel mogelijk Capellenaren gebruik te laten maken van het zwembad. De eenmalige kosten voor deze variant bedragen voor 2006 254.000,-. Het college stelt de raad voor deze kosten ten laste te brengen van de Algemene Reserve Vrij Besteedbaar. Daarnaast stelt het college voor om het terrein van De Blinkert aan te passen en hiervoor 270.000,- te ramen. Deze kosten zouden dan geactiveerd worden met de grondkosten van het terrein. Voorgesteld wordt via de Voorjaarsnota 2006 in de begroting jaarlijks een bedrag van 5% (rente) op de grondkosten op te nemen, te weten 13.500,-.

Leidraad invordering

Het college heeft de leidraad voor de invordering van de gemeentelijke belastingen vastgesteld.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Openstelling Stationsplein voor alle verkeer

Het college heeft diverse verkeersbesluiten genomen om het mogelijk te maken de hoofdrijbaan van het deel van het Stationsplein dat ligt tussen de Zadkinerade en de Hildo Kroprade weer open te stellen voor alle verkeer. Gelijktijdig met de uitvoering van de verkeersbesluiten worden de bussluizen verwijderd en andere fysieke maatregelen getroffen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Verkoop aandelen AVR

Het college heeft in principe ingestemd met het verkopen van de A-aandelen in de N.V. Afvalverwerking Rijnmond. Hiervoor heeft het college het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vastgesteld.

Kap- en verplantvergunnig Rozenburcht fase 2

Het college heeft besloten vergunning te verlenen voor het kappen van 42 bomen en het verplanten van 1 treurwilg in verband met de tweede fase van de nieuwbouw op het terrein van de Rozenburcht. Er wordt een herplantplicht opgelegd van 21 bomen. De rest van de bomen laat zich moeilijk verplanten.

Detaillering groenstructuurplan Schenkel

Het college heeft de detaillering van het groenstructuurplan van Schenkel vastgesteld. Deze uitwerking vormt de basis voor het uitgeven van gemeentegroen en het zonodig terugvorderen van niet terecht in gebruik genomen groen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Beslissing op bezwaarschrift Dijktank BV

Op 6 september 2005 besloot het college de vergunningaanvraag van Dijktank voor de bouw van een onbemand tankstation aan de Hoofdweg te weigeren. Hiertegen heeft Dijktank bezwaar gemaakt. Het college heeft besloten het bezwaarschrift gegrond te verklaren. Het college neemt hiervoor de motivering over van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften. Het college trekt het besluit van 6 september in en bereidt een nieuw besluit voor. Het nieuwe besluit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Beleidsplan BSN Schenkel

Het college heeft het beleidsplan Brede School Netwerk Schenkel 2006-2009 vastgesteld. Per wijk wordt een plan ontwikkeld. In Schenkel wordt onder andere ingezet op het betrekken van ouders, het versterken van sociale competenties, het stimuleren van bewegen, het ontwikkelen van sociale cohesie in de buurt en het bestrijden van onderwijsachterstanden.

Aanvraag monumentenvergunning s-Gravenweg 327

Het college heeft onder een aantal voorwaarden besloten vergunning te verlenen voor het vervangen van systeemplafonds in het rijksmonument aan de s-Gravenweg 327. Dit besluit wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd.

Lokaal gemeenschapsfonds

Het college heeft besloten geen verdere actie te ondernemen om de oprichting van een lokaal gemeenschapsfonds te stimuleren. In de gemeenteraad is geen draagvlak voor de oprichting van een dergelijk fonds.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.