Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 1 februari 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

J. van Kanrede 111, woonhuis vergroten.

Violierstraat 25, dakopbouw aanbrengen.

Gounodstraat 86, dakopbouw aanbrengen.

Ravelstraat 25, dakkapel voorgevelzijde aanbrengen.

Wijnkoopsbaai 1, dakkapel voorgevelzijde aanbrengen.

Wijnkoopsbaai 3, dakkapel voorgevelzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNING

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 23 januari 2006:

Kompasstraat 28, bedrijfspand uitbreiden.

Valerius- / Reviusrondeel, entree en schoorstenen slopen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Door de invoering van de nieuwe Bomenverordening per 1 januari 2006 is de procedure rond kapvergunningen gewijzigd. Aanvragen die voor 31 december 2005 zijn ingediend, vallen nog onder de oude procedure.

KAPVERGUNNINGEN 2005

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 25 januari 2006:

Achter Borndiep 18 t/m 66 en

Achter Hoendiep 1 t/m 69 27 bomen, wegens riool- en ophogingswerkzaam-heden. Herplant met 4 esdoorns, 4 katsurabomen, 2 amberbomen en 5 ijzerhoutbomen.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de beschikking, liggen voor iedereen ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden schriftelijk hun bezwaar tegen het verlenen van de kapvergunning indienen.

KAPAANVRAGEN 2006

Nabij Scheldedal 69 2 elzen. De bomen worden geveld wegens schaduwoverlast. Herplant met 2 elzen, maar een ander soort.

Naast woongebouw Bermensteyn aan

Bazuin 2 1 es. De boom wordt geveld in verband met de bouw van een fietsenberging. Geen herplant.

Nabij Pascaltuin 13 1 amberboom. De boom vertoont takbreuk. Geen herplant omdat de groei van de boom ernaast gehinderd wordt. De kronen groeien in elkaar.

Bazuin 5 1 conifeer. De boom staat te dicht op de woning en geeft overlast. Geen herplant. Vermoedelijk is de boom na een kerst in gemeentegrond gezet.

Ringspoor 2 1 moerascipres. De boom geeft overlast en staat te dicht op de gevel. Geen herplant.

s-Gravenweg 295 1 populier. De boom geeft overlast en wordt te groot. Geen herplant.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 27 februari 2006 om 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, 010-2848637.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN

Het college maakt bekend dat zij vergunningen heeft verleend aan:

v Stichting Sociaal Kultureel Werk Capelle Schollevaar voor het houden van een Koninginnedag-viering op het grasveld nabij de Gong op zaterdag 29 april 2006 van 10.00 tot 16.00 uur;

v Marbo Promotions BV voor het houden van een Braderie op het Stadsplein op zaterdag 28 oktober 2006 van 10.00 tot 17.00 uur.

De vergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

MULTIFUNCTIONEEL GEBRUIK SPORTHAL SCHENKEL

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de uitbreiding van sporthal Schenkel aan de Capelseweg 39 en een verzoek om het gebouw, inclusief uitbreiding, multifunctioneel te gaan gebruiken.

Aangezien deze verzoeken niet passen binnen de voorschriften behorende bij de bestemming bijzondere gebouwen van het ter plaatse geldende uitwerkingsplan Stadsdeelpark westelijk deel dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het college heeft op 23 januari 2006 besloten hieraan mee te werken.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen van 2 februari tot en met 15 maart 2006 voor iedereen ter inzage.

Van 2 februari tot en met 15 maart 2006 kan iedereen zijn zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk naar voren brengen. Gedurende genoemde periode kunnen ook mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt een afspraak maken voor het binnen genoemde periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen met mevrouw M.C.E. Brouwer of de heer M.C. Engelaar, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, 010-2848762 of 010-2848713.

De kapvergunningen, de evenementenvergunningen en de stukken inzake de bouwvergunning voor de uitbreiding van sporthal Schenkel liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.