Dienstenbond CNV

Principe Akkoord CAO Accounting Plaza
31-01-2006

Op 25 januari is er met uw werkgever een principe akkoord bereikt over de nieuwe CAO.

Looptijd:
Er is overeengekomen dat de CAO een looptijd heeft van 1 januari 2005 t/m 25 maart 2007. Ergo, een looptijd van bijna 15 maanden.

Inkomen:
De salarissen en de salarisschalen worden als volgt verhoogd:

per 1 januari 2005: 1% ( dus met terugwerking)

per 1 januari 2006: 1% ( eveneens met terugwerking)

per 19 juni 2006: 0,75%

In periode 1van 2007: 0,5% eenmalig ( 0,5% van het salaris per 01-01-07 vermenigvuldigd met 13)

Persoonlijke toeslag en beoordelingsuitkering:
De klacht dat de beoordelingsuitkering in mindering wordt gebracht op de persoonlijke toeslag is onder de aandacht van uw werkgever gebracht. Deze op zijn beurt heeft de klacht serieus genomen. Deze regeling wordt dan ook afgeschaft. Als een medewerker een beoordelingsuitkering ontvangt (art. 4 lid 4 sub c ) wordt een eventuele persoonlijke toeslag niet meer in mindering gebracht. Deze wijziging heeft al consequenties voor de beoordelingsronde van eind 2005.

De resultatendelingsregeling:
Aan uw werkgever is het voorstel gedaan om ex- medewerkers naar rato recht te geven op de regeling en ook te laten delen in de nabetaling. Zo ver wilde uw werkgever niet gaan. Deels is hij aan uw wensen tegemoet gekomen. Afgesproken is dat een medewerker die in december nog in dienst is en daarna het dienstverband verbreekt toch recht houdt op de nabetaling.

Pensioen-Vut-Levensloop:
Met het pensioenfonds van Ahold zijn afspraken gemaakt over pensioen, vut en levensloop. Accounting Plaza neemt deel aan de Ahold pensioen en Vut-regeling. Zowel voor het pensioen als de Vut-regeling conformeert uw werkgever zich aan de afspraken die met Ahold zijn gemaakt. Wat betekent dat:

Pensioen:
Uw werkgever conformeert zich onverkort aan de afspraken die met Ahold over het pensioen zijn gemaakt. Dat betekent dat uw werkgever ook dotaties zal doen om het nadeel in de pensioenopbouw te compenseren.

Vut:
Met Ahold is een overgangsregeling overeengekomen. Die overgangsregeling zal onverkort van toepassing zijn op de betreffende werknemers bij Accounting Plaza.

Levensloop:
Uw werkgever zal voor de levensloop een collectief contract sluiten. Medewerkers kunnen daar desgewenst aan deelnemen. Over 2006 bedraagt de rente minimaal 4.2%. M.b.t. de opname van het levensloopsaldo blijven de al bestaande bepalingen in de CAO over ( langdurig) betaald verlof van kracht. Verdere invulling van de Levensloop zal plaatsvinden in overleg met de OR.

Arbeidsongeschiktheid:

Loondoorbetaling en aanvullingen bij ziekte:
De afspraken uit de CAO van Albert Heijn en Ahold voor personeel van Staf en Services worden door uw werkgever integraal overgenomen.

Verzekeringen:
Partijen zullen de mogelijkheid onderzoeken om medewerkers collectief een verzekering aan te bieden die het hiaat in de WGA afdekt. ( werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) Het hiaat ontstaat als een werknemer na de loongerelateerde periode niet in staat is minimaal 50% van zijn resterende verdiencapaciteit te benutten. Ook zal gekeken worden of aan medewerkers een excedentverzekering kan worden aangeboden. Overigens zal het in beide gevallen om een vrijwillige verzekering gaan, waarvan de premie voor rekening van de medewerker is.

Zorgstelsel:
Uw werkgever zal met een zorgverzekeraar een collectief contract afsluiten. Medewerkers hebben uiteraard de vrije keuze al dan niet aan het contract deel te nemen.

Kinderopvang:
De relatief gebrekkige kinderopvang in Nederland maakt de combinatie zorg en werk vaak heel zwaar. Om die reden is met uw werkgever de afspraak gemaakt om de kinderopvangregeling uit te breiden van groep 3 naar groep 8 van de basisschool. Het jaarlijkse budget wordt aangepast en verhoogd van 37.000,-- naar 50.000,--

Employability en scholing:
Inzetbaarheid en scholing zullen de komende tijd in een afzonderlijk overleg worden besproken

Leeftijdsdagen:
In relatie met de Wet Gelijke Behandeling worden de extra bovenwettelijke vakantie-uren ( art 8 CAO ) per 1 januari 2006 afgeschaft. Er geldt een overgangsregeling. Wie deze uren al heeft houdt ze. Het overeengekomen principeakkoord leggen we met een positief advies aan u voor. U kunt uw mening kenbaar maken door het bijgevoegde stemformulier in te vullen en voor 8 februari te retourneren. Mag ik nog even uw aandacht vragen voor onderstaande bon.

Voor vragen en/of opmerkingen: Steffe Bak, bestuurder. hilversum@cnvdibo.nl