Dienstenbond CNV

Meerderheid leden Publieke Omroepen eens met Deelakkoord 31-01-2006

Leden van CNV Dienstenbond hebben in ruime meerderheid ingestemd met het Deelakkoord CAO voor het omroeppersoneel. De CAO voor het omroeppersoneel geldt voor de landelijke omroepverenigingen, publieke omroepen zonder leden, de regionale omroepen en de wereldomroep.

In onze vorige info schreven wij u al dat zowel werknemers als werkgevers tot de conclusie waren gekomen dat de huidige CAO aan modernisering toe is. Zo is er te weinig ruimte voor maatwerk, de CAO is onnodig gecompliceerd en biedt te weinig ruimte voor positieve flexibiliteit. Met dit deelakkoord zijn we weer een stuk verder op weg naar die gemoderniseerde CAO maar er zijn nog punten die openstaan, zoals bijv. de beloningsaspecten. De punten die nog betrekking hebben op het CAO-akkoord 2005 komen dit voorjaar nog aan de orde tijdens de onderhandelingen maar ook gaan we een nieuwe fase in met betrekking tot de CAO 2006.

Zeer binnenkort wordt er overlegd met de leden uit de vakgroep Omroepen over de inzet van CNV Media voor de CAO 2006, wij nodigen u ook uit om mee te denken over wijziging/verbetering van de arbeidsvoorwaarden.

Wij stellen het zeer op prijs als u reële voorstellen aan ons bekend maakt.

Daartoe kunt u ons mailen (hilversum@cnvdibo.nl t.a.v. Arie Kasper).

Op korte termijn zal de nieuwe voorzitter van het CNV Rene Paas ook Hilversum bezoeken. De invulling van het programma is nog niet rond maar het is de bedoeling dat hij onder meer redacties bezoekt en wordt gevoed met zaken die spelen op de werkvloer. Zo kan hij ook kennis maken met de onrust onder het personeel betreffende de plannen van de regering. Wij houden u op de hoogte!

CNV Media zet zich al jaren in voor betere arbeidsvoorwaarden bij de omroep.

CNV Media roept niet steeds zomaar wat maar probeert juist constructief te zijn en komt ook met reële voorstellen. En als het moet, zorgen we ook dat we er zijn!
|
We doen goede zaken op het gebied van individuele rechtsbijstand, zowel in uw werk als privé-omstandigheden. Daar komt bij dat het lidmaatschap veel voordelen kent, waaronder de CNV Zorgpolis maar ook de mogelijkheid van een verzekering voor inkomensaanvulling bij werkloosheid of langdurige ziekte en hulp in het vinden van werk. Als u daarover meer informatie wenst is dat te vinden op www.cnvdienstenbond.nl in ons ledenblad Akkoord of door ons kantoor te bellen. Wij sturen u dan graag de benodigde informatie op.

Als u tevreden bent, geeft u dat dan door aan uw collegas en maak hem/haar lid!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij Arie Kasper, uw nieuwe bestuurder in de media. Tel. 035-6460580 of per email op hilversum@cnvdibo.nl