Politie Zaanstreek-waterland


Herhaling uitzending moord Milica

Zaandam
De in 1992 gepleegde moord op Milica van Doorn wordt dinsdag 31 januari 20.35 uur uitgebreid behandeld in het programma van Peter R. de Vries op SBS 6. Het betreft een herhaling van het programma dat werd uitgezonden op dinsdag 3 januari van dit jaar. De uitzending is tot stand gekomen in samenwerking met justitie, politie en familie van het slachtoffer. Na de uitzending van 3 januari zijn vele tips binnengekomen. De politie hoopt dat ook de herhaling tips zal opleveren en verzoekt mensen te bellen met de recherche via 075-6271271.
Mensen die de politie al eerder van dienst zijn geweest door te bellen hoeven niet nog eens contact op te nemen, tenzij het nieuwe informatie betreft.

Inbreker overlopen
Oostzaan, dinsdag 31 januari 2006, 04:24 uur.
De politie heeft een 34-jarige man uit Oostzaan aangehouden die wordt verdacht van diefstal en poging tot inbraak. Een bewoner van de Fuut belde de politie dat hij zojuist een verdacht persoon in zijn tuin had aangetroffen die er vandoor was gegaan. Enige tijd later werd op de Scholekster een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man reed op een damesfiets en had een rugtas bij zich met flessen en pakken frisdrank. Ook werd bij hem een ruitentikker (lifehammer) aangetroffen. De man was zeer agressief en heeft politiebeambten meerdere malen beledigd, bedreigd en bespuwd. De verdachte werd ingesloten en de fiets en rugtas, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, werden in beslag genomen. Er wordt ook onderzocht of de man in verband kan worden gebracht met een autokraak in dezelfde nacht op de Dromerstraat.

Krattendief aangehouden
Zaandam, maandag 30 januari 2006, 13:23 uur.
Een 38-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden als verdachte van diefstal. De man was op De Waal door een getuige/bewoner overlopen toen hij zich op diens erf bevond. Even later werd de verdachte op aanwijzing van de getuige aangehouden. De Zaandammer had een kratje bier bij zich dat hij, volgens zijn verklaring, van een ander erf had weggenomen. Hij zou dit hebben gedaan vanwege zijn alcoholverslaving. De man werd na verhoor ingesloten omdat hij vanwege een eerder vonnis nog een dag gevangenisstraf moest ondergaan.

Verdacht trio aangehouden
Purmerend, dinsdag 31 januari 2006, 02:12 uur.
De politie heeft twee mannen van 21 en 22 jaar zonder woonplaats in Nederland en een 28-jarige in Amsterdam woonachtige man aangehouden omdat zij vermoedelijk op inbrekerspad waren. Politieagenten waren in Purmerend op zoek naar mogelijke inbrekers. Een verdacht voertuig werd in de gaten gehouden en vervolgens in Purmerland gecontroleerd. Eén van de inzittenden probeerde wat handschoenen weg te moffelen in de auto. Ook werd er een harpoengeweer, een mogelijk valse kentekenplaat en diverse stukken inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt of de mannen in verband kunnen worden gebracht met eerder gepleegde inbraken.

Hang 'jeugd' aangehouden
Zaandam, maandag 30 januari 2006, 19:35 uur.
De politie heeft bij het winkelcentrum op de Langeweide vijf mannen en een vrouw in de leeftijden van 18 tot en met 20 jaar aangehouden. Vier van hen wonen in Zaandam, één komt uit Krommenie en de laatste uit Westzaan. Een politiesurveillant sprak een jongeman aan die sigarettenpeuk en een blikje op straat gooide. Omdat het opruimen herhaaldelijk werd geweigerd werd er een bekeuring uitgeschreven. Anderen gingen zich er mee bemoeien en weigerden weg te gaan. Na assistentie werd de zes verdachten aangehouden een aan het politiebureau gehoord. Na het uitschrijven van diverse processen-verbaal voor onder andere belediging, verzet, niet voldoen aan een bevel of vordering, werden alle verdachten in vrijheid gesteld. De politie surveilleert intensief in de omgeving van het winkelcentrum omdat er overlast van groepen jeugd is en recentelijk vernielingen zijn gepleegd.

Auto in pand in brand
Zaandam, dinsdag 31 januari 2006, 13:02 uur.
In het voormalig pand van Reklaspits aan de Provincialeweg nabij de Westerwateringtunnel is een auto in de brand gestoken. De toegangsdeur van het pand was niet (meer) afgesloten en een in het pand geparkeerde personenwagen stond in de brand. De fietserstunnel moest vanwege de rookontwikkeling enige tijd worden afgesloten. De brandweer heeft de brand geblust en de politie vraagt getuigen zich te melden bij het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844.

Nek- en rugletsel na aanrijding
Koog aan de Zaan, dinsdag 31 januari 2006, 12:53 uur.
De politie heeft een aanrijding op de Rijksweg A8 onderzocht waarbij een 45-jarige automobiliste uit Amsterdam nekletsel opliep en een meisje gewond raakte. Een 65-jarige Krommenieër bestuurde een bestelwagen en reed in de richting van Amsterdam over de linker rijstrook. Hij werd naar zijn zeggen afgeleid door een vrachtauto die plotseling naar de rechter rijstrook uitweek en zag daardoor te laat dat het verkeer voor hem langzaam reed. Hij botste op de auto van de Amsterdamse die doorschoot tegen de personenauto van een 38-jarige man uit Heerhugowaard met in zijn auto zijn 6-jarige dochter. Het meisje had last van haar rug en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Amsterdamse werd door de brandweer uit de auto geknipt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer werd door de politie over één rijstrook geleid.


Vermist persoon

PURMEREND, 30 januari 2006 23:00 uur
Sinds maandagavond 30 januari 23:00 uur wordt de 43-jarige Rembertus Willem Muller uit Purmerend vermist. Zijn roepnaam is Wim. De vermiste heeft maandagavond in verwarde toestand zijn woning verlaten. Vermoedelijk is hij vertrokken in zijn oranjekleurige Renault Twingo met het kenteken 25-DG-SH. Zijn signalement luidt: blanke man, lengte ongeveer 1.70 meter, fors postuur, donkerblond haar, kalend. De heer Muller heeft zware littekens van brandwonden in het gezicht en op het gehele lichaam. De vingers van zijn linkerhand zijn tot het eerste kootje geamputeerd, de vingers van zijn rechterhand tot het tweede kootje. Zijn linkerelleboog zit in het verband. Op het moment van de vermissing was Muller gekleed in een blauwe spijkerbroek en een donkerblauw jack en droeg hij bruinlederen schoenen. Een foto van Wim Muller staat op het internet www.vermistepersonen.info. De politie wil graag in contact komen met mensen die de man gezien hebben na maandagavond 30 januari 23:00 uur of met mensen die meer kunnen vertellen over de huidige verblijfplaats van de vermiste. U kunt bellen met de nationale tiplijn 0800-6070


---- --