Crown Van Gelder Papierfabrieken

Persbericht

Velsen, 31 januari 2006 (nabeurs)

Nettowinst van eur 8,1 miljoen in 2005

IFRS consequenties vanwege aanpassingen in pensioenregeling leiden tot eenmalige bate van netto eur 1,5 miljoen

Resultaten 2005

De unaudited nettowinst van Crown Van Gelder (CVG) in 2005 is uitgekomen op EUR 8,1 miljoen. Dit is een daling van EUR 0,2 miljoen, ofwel 3% ten opzichte het resultaat van EUR 8,3 miljoen in 2004.

Een éénmalige bate, vanwege wijzigingen in de pensioenactiva en pensioenverplichtingen volgens IFRS die verband houden met de pensioenregeling van CVG, had een sterke positieve invloed van EUR 1,5 miljoen op het netto resultaat. Het netto resultaat exclusief deze incidentele bate bedroeg EUR 6,6 miljoen en ligt in lijn met de eerder uitgesproken resultaatsverwachting.

Eenmalige bate door wijzigingen in de pensioenregeling In december 2005 heeft CVG met de vakverenigingen een nieuwe CAO afgesloten. Deze nieuwe overeenkomst heeft ook betrekking op de pensioenregeling. Wijzigingen in de fiscale behandeling van regelingen voor vervroegd pensioen maakte het ook voor CVG noodzakelijk om de pensioenregeling aan te passen. Pas onlangs zijn de volledige IFRS consequenties van deze veranderingen voor het resultaat vastgesteld. Het gecombineerde effect van de nieuwe pensioenafspraken leidt tot een aanzienlijke éénmalige bate in het resultaat over 2005.

Op 10 februari 2006 (voorbeurs) zal Crown Van Gelder nadere informatie verstrekken over de jaarresultaten in 2005, de vooruitzichten voor 2006 en het dividendvoorstel.

Voor de officiële versie van deze publicatie wordt verwezen naar het Engelstalige persbericht.

Voor nadere informatie:
Mees Hartvelt, CEO, tel. 0251 - 26 22 00.
Internetsite: www.cvg.nl
Profiel:
Crown Van Gelder N.V. produceert en verkoopt hoogwaardige industriële en grafische specialiteiten in de sector houtvrij ongestreken en lichtgestreken papier. De onderneming is gevestigd in Velsen (Nederland) en telt circa 300 medewerkers. De onderneming beschikt over twee papiermachines en tot de producten behoren basispapieren voor zelfklevende materialen, papier voor digital colour printing, basispapier voor direct thermal printing, karton voor tickets, optisch leesbare papieren (OCR), rotatie-offset papier en kettingformulierpapier voor laser- en inkjetprinters.

Crown Van Gelder N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt sinds 25 februari 2003 deel uit van het NextPrime Segment.
1 - 1