Vereniging FME-CWM


Efectief communiceren in het Duits

Haal meer uit de relaties met uw Duitse zakenpartners. De kans om u goed voor te bereiden op de HannoverMesse in april.

Zakelijk succes in de Duitse markt is sterk afhankelijk van een goed begrip van taal en cultuur. Resultaatgericht communiceren houdt in: zich kunnen inleven in de ander, in zijn cultuur, zijn omgangsregels en gewoontes en zijn lokale eigenaardigheden. Contacten opbouwen, contacten verbeteren, we willen u graag laten zien op welke manier.

Inhoud
De voornaamste onderdelen van de training zijn communicatie (luisteren, herhalen, navraag doen, argumenteren, bevestigen en afronden) en cultuur (omgangsvormen, gewoontes, zakelijke en sociale etiquette).

Opzet
De interactieve workshop, die wordt gegeven in het Duits aan kleine groepen, biedt onder meer praktische rollenspellen om het snelle leren te bevorderen. De te behandelen cases en gesprekken worden afgestemd op uw eigen branche, bijvoorbeeld:
wie stelle ich meine eigene Firma vor?
erste Kontaktaufname
kleine Gespräche am Stand

Doelgroep
Iedereen die regelmatig met of in Duitsland zaken doet en al een redelijke kennis van de Duitse taal heeft.

Trainer
Elisabeth Wehrmann is een veelzijdig nativespeaker trainer Duits, met een universitaire en didactisch-praktische opleiding Duitse taal en cultuur. Dankzij haar ruime ervaring met opleiden in Europa, USA en Azië, in zowel onderwijsinstellingen als in het internationale bedrijfsleven, kent zij de interculturele aspecten van goed communiceren; zij kan zich inleven in voorkomende problemen in de zakelijke communicatie en u adviseren over de optimale benadering van uw zakelijke partners in Duitsland.

Aanmelden
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden voor één van beide cursusdata.
In verband met het interactieve karakter van de workshop is het aantal plaatsen beperkt tot 12 per dag.
Inschrijving zal plaatsvinden op volgorde van aanmelding en dient te geschieden voor 1 maart 2006.
Bij verhindering kan de plaats van de deelnemer(s) worden ingenomen door een collega. Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk.

Kosten
Per deelnemer bedragen de kosten 289,- Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief uitgebreide documentatiemap en lunch.

Data en locatie
De workshop wordt gehouden op woensdag 15 maart en op woensdag 22 maart van 10.00 uur tot circa 17.00 en wordt afgesloten met een aperitief. De workshop heeft plaats aan de Boerhaavelaan 40 te Zoetermeer.

Wijzigingen
Stichting Members Benefits behoudt zich het recht voor indien de omstandigheden hiertoe aanleiding geven het programma te wijzigen en bij
onvoldoende aanmelding een workshop te annuleren.

Stichting Members' Benefits, Claudia Willems, 079 - 353 12 05, cwi@fme.nl