Gemeente Den Haag

De ijsbaan op het Spuiplein was ook dit jaar een groot succes. Meer dan 35.000 ijsfans hebben op de ijzers gestaan tussen 10 december en 29 januari. Dat zijn 10.000 mensen meer dan vorig jaar. Het succes is mede te danken aan de overkapping van de ijsbaan. Dit jaar was de toegang tot de schaatsbaan, vanwege het 10 jaar bestaan van het stadhuis, gratis.

Van het totale aantal bezoekers waren circa 6900 bezoekers leerlingen van basisscholen in de regio Haaglanden. Vorig jaar waren dat er 4.000. Deze scholen konden zich inschrijven voor het schaatsen op doordeweekse dagen van 9:00-15:00 uur. Zowel de entree van de ijsbaan als de schaatshuur waren gratis voor de leerlingen van deze scholen. De Elout van Soeterwoudeschool heeft van de locatie gebruik gemaakt om een sponsortocht voor Unicef te rijden.

Ook werden er verschillende evenementen georganiseerd op de ijsbaan waaronder een show van Disney on Ice, meerdere disco avonden van DUWO Club IJs! in samenwerking met discotheken uit Den Haag. Het RTL televisieprogramma 'Groetjes terug' heeft de ijsbaan als filmlocatie gebruikt.

Het 10 jarig bestaan van het stadhuis leverde op zaterdag 7 januari een spectaculair evenement op: IJspaleis Vet Cool. Allerlei wintersportactiviteiten trokken toen veel ouders met kinderen naar het Spuiplein.

Ook hebben verschillende bedrijven in samenwerking met Evorsa een bedrijfsuitje op de ijsbaan georganiseerd variërend van een borrel tot sportactiviteiten als curling, ijshockey of ijsspelen.