CPNB


Filmhelden lezen voor tijdens Nationale Voorleesontbijt 2006

18 januari 2006
De Nationale Voorleesdagen

Thijs Römer, Tygo Gernandt, Edwin de Vries, Birgit Schuurman, Antonie Kamerling, Susan Visser en Huub Stapel zullen samen met vele anderen op dinsdagochtend 31 januari de aftrap geven voor De Nationale Voorleesdagen 2006.

Deze twaalfdaagse campagne - van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari - start met Het Nationale Voorleesontbijt. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Dit jaar lezen tijdens het ontbijt `filmhelden' voor in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het land. Naast acteurs en actrices zijn ook andere nationale en lokale bekendheden te gast als voorlezer.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2006 speelt het prentenboek Dat ben jij, Kiki! (Uitgeverij Lemniscaat) met teksten van de Amerikaanse Amy Hest en illustraties van de Britse Jill Barton een belangrijke rol. Het boek is door de jeugdbibliothecarissen van Nederland verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Uitgangspunt voor deze prijs is dat ouders en professionals in de peuteropvang het boek zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken in hun contact met kinderen. Zo moet het boek bijvoorbeeld goede aanknopingspunten bieden voor verwerking in spel.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB, vinden dit jaar voor de derde keer plaats.

Zie ook: www.denationalevoorleesdagen.nl

print deze pagina