CPNB


De Nationale Voorleesdagen massaler dan ooit van start Ook 55 leden van Tweede Kamer lezen voor

20 januari 2006
De Nationale Voorleesdagen

Ruim 55 leden van de Tweede Kamer en prinses Laurentien ondersteunen de filmhelden bij Het Nationale Voorleesontbijt 2006 op dinsdag 31 januari.

Het Nationale Voorleesontbijt is de aftrap voor De Nationale Voorleesdagen 2006, een twaalfdaagse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De deelnemende Kamerleden willen hiermee het belang onderschrijven van voorlezen aan peuters en kleuters.

Om de Kamerleden optimaal op hun voorleestaak voor te bereiden wordt op dinsdagochtend 24 januari om 8.30 uur een speciale ontbijtworkshop voor hen georganiseerd waar de kinderboekenschrijver Jacques Vriens - die dit jaar zijn dertigjarige schrijversjubileum viert - hen inwijdt in de kunst van het voorlezen.

De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door de Stichting CPNB. Deze dagen vinden dit jaar voor de derde keer plaats. Centraal tijdens deze dagen staat het boek Dat ben jij, Kiki!, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar.

Zie ook: www.denationalevoorleesdagen.nl

print deze pagina