Gemeente Sneek


Wetterskip Fryslân onderzoekt boezemkaden
Wetterskip Fryslân start in Sneek een onderzoek naar de hoogte van de boezemkaden in het bebouwde gebied. Dit onderzoek is nodig om te achterhalen op welke locaties de kaden niet voldoen aan de nieuwe gestelde veiligheidsnormen. Voldoen ze niet, dan worden ze aangepast. Het onderzoek in Sneek vindt plaats op dinsdag 31 januari, woensdag 1 en donderdag 2 februari 2006.

Het is van belang dat de kaden voldoende op hoogte zijn om wateroverlast vanuit de boezem zo veel mogelijk te beperken. Het waterschap beschikt over een groot deel van de gegevens, maar voor de volledigheid zullen er op een aantal percelen aanvullende metingen moeten worden gedaan. Deze metingen vinden plaats van 30 januari tot en met 10 februari 2006. De betreffende perceeleigenaren zijn hierover geïnformeerd via een folder.

Het onderzoek vindt behalve in Sneek, ook plaats in Dokkum, Tirns en Warten. Het is een pilotproject en maakt onderdeel uit van het herstelprogramma oevers en kaden dat in 2016 wordt afgerond. Met het herstel van de kaden in het landelijke gebied is in 2001 begonnen. Het bebouwde gebied aan de boezem was niet meegenomen in de oorspronkelijke plannen, omdat deze gebieden hoog liggen. Echter op basis van recente ervaringen is gebleken dat op een aantal plaatsen de kaden te laag zijn. Daarom heeft Wetterskip Fryslân besloten om alsnog onderzoek te doen naar de kaden in het bebouwde gebied.

De uitkomsten van het onderzoek zijn rond april dit jaar bekend. Met de opgedane ervaringen wordt later dit jaar het onderzoek in andere Friese plaatsen voortgezet.

Voor de kaarten met locaties waar wordt gemeten, kunt u kijken op de website van Wetterskip Fryslân.

* Site Wetterskip Fryslan

* Kaart Wetterskip Fryslân waar onderzoek wordt gedaan

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 26-1-2006