Gemeente Alkmaar


Persuitnodiging

Op dinsdag 31 januari houdt de gemeente Alkmaar in samenwerking met NS en ProRail een informatie-avond over de ontwikkelingen in het stationsgebied.

Begin 2005 is het zogenoemde structuurplan stationsgebied vastgesteld. In dit structuurplan is de ontwikkelingsvisie beschreven. Onder andere staat in dit plan beschreven welke functies (woningen, kantoren en dergelijke) in het gebied gevestigd zouden kunnen worden en uit hoeveel bouwlagen bebouwing zou mogen bestaan.

Als uitwerking van dit plan zijn er nu een voorontwerp-bestemmingsplan voor de noordzijde van het station en beeldkwaliteitplan voor het hele gebied opgesteld. Deze twee plannen zullen worden gepresenteerd. Door middel van een 3D animatie en presentaties zullen de plannen worden toegelicht. Ook is er een informatiemarkt, waar informatie over verschillende thema s, zoals verkeer en vervoer en het station is te verkrijgen.

U bent van harte uitgenodigd bij de informatie-avond aanwezig te zijn. Dinsdag 31 januari, Willem Blaue College, Bergerweg 1. Aanvang 20.00 uur.

Mariska van der Leij
Communicatieadviseur
gemeente Alkmaar
072 548 8992