Ingezonden persbericht


Persbericht

PLANTRONICs' Discovery 640 wint Design Award

Hoofddorp, 31 januari 2006 --- De Discovery 640 Bluetooth headset van Plantronics heeft de prestigieuze Industry Forum (iF) Product Design Award gewonnen in de categorie consumentenelektronica/telecommunicatie.

In een driedaagse sessie op de beurs in Hannover, beoordeelde de jury bijna 2000 producten uit 37 landen voor de iF Award. Het thema van de prijsuitreiking was dit jaar "Back to Design". De Discovery 640 won dankzij een combinatie van elegante vormgeving en geavanceerde technologie.

"De iF design award is een van de meest gerespecteerde prijzen ter wereld," zegt Darrin Caddes, vice president Corporate Design van Plantronics. "De toekenning illustreert onze betrokkenheid bij innovatie en geeft ons een forse steun in de rug bij ons streven naar vernieuwend ontwerp."

De Discovery 640 is vernieuwend, fraai gestyleerd en bovendien met een gewicht van 9 gram een van de lichtste op de markt. De headset wordt geleverd met een verwisselbaar oorrubber, waardoor hij perfect past op elk oortype. The Discovery 640 werkt met een slimme AAA batterijlader, dat de headset voortdurend oplaadt wanneer die niet in gebruik is. De spreektijd bedraagt 15 uur. Het systeem is gebaseerd op Bluetooth 1,2 software en is uitgerust met multipoint connectivity voor het naadloos overschakelen tussen alle soorten Bluetooth apparaten.

Plantronics startte het nieuwe ontwerpinitiatief in 2004 met het aantrekken van Darrin Caddes. Hij was eerder een senior ontwerper bij bedrijven als BMW/Designworks USA, Fiat Automotive en Indian Motorcycle. Caddes is de drijvende kracht achter Plantronics' voornemen om geluidskwaliteit hand in hand te laten lopen met headsetontwerp. Plantronics' nieuwe industrial design center in Santa Cruz, Calif., komt dit jaar gereed.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Meer informatie voor de pers en voor productafbeeldingen:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl