Ingezonden persbericht


QAD benoemt Jean Claude Walravens tot

Vice-President EMEA

Schiphol-Rijk, 31 januari 2005 QAD, toonaangevend leverancier van bedrijfsapplicaties voor wereldwijd actieve productiebedrijven, heeft Jean Claude Walravens benoemd tot Vice-President EMEA. In deze functie richt hij zich op het realiseren van winstgevende groei van QAD in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Daarnaast is Walravens verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika. Ook de relaties met QAD-distributeurs en -resellers in het EMEA-gebied zijn onderdeel van zijn takenpakket..

Onder leiding van Walravens wil QAD hoogwaardige service en oplossingen blijven bieden aan klanten in sectoren als automotive, consumentenproducten, elektronica, food and beverage, en industriële en biowetenschappen. Voorbeelden van klanten in deze sectoren zijn Lear, Caterpillar, JCI, TRW, Genzyme, UCB Pharma, Philips, Thales, Akzo Nobel, Unilever, Kraft en Pepsico.

Walravens heeft uitgebreide ervaring in de Europese softwarebranche. Voordat hij in dienst kwam bij QAD, was hij President EMEA bij Manugistics. Verder vervulde hij verschillende senior-managementfuncties bij Numetrix (dat is overgenomen door Oracle), Computer Sciences Corporation (CSC) en Thorn Software.

QAD heeft een leiderspositie in diverse marktsegmenten en zijn innovatieve oplossingen vormen een basis voor verdere groei en succes , zegt Walravens. Vanuit het perspectief van een concurrent was ik erg onder de indruk van de QAD-medewerkers en de innovatieve oplossingen voor de ondersteuning van geavanceerde productieconcepten en de stroomlijning van bedrijfsactiviteiten.

Walravens studeerde Civil Engineering aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde een MBA aan INSEAD.

Over QAD

QAD is een toonaangevende leverancier van bedrijfsapplicaties voor wereldwijd actieve productiebedrijven. De toepassingen van QAD bieden bedrijfskritische functionaliteit voor het beheren van productiemiddelen en productieprocessen. Ze stellen wereldwijd opererende productieondernemingen in staat om samen te werken met klanten, toeleveranciers en partners, en het juiste product op het juiste moment tegen de juiste kosten te kunnen leveren. De software van QAD wordt toegepast bij circa 5.300 productievestigingen in meer dan 90 landen en in meer dan 27 talen. Klanten zijn vooral actief in segmenten als automotive, consumentenproducten, elektronica, voedingsmiddelen en dranken, en medische producten. Meer informatie is beschikbaar op www.qad.com

Voor meer informatie of digitaal fotomateriaal:

QAD Lammers van Toorenburg Benelux PR

Hans van Houwelingen Paul Maris

tel. 020-654 7221 tel. 030-656 5070

e-mail: info.nl@qad.com e-mail: qad@lvtpr.nl