Brunel International

Brunel Duitsland expandeert door oprichting Brunel IMG
Amsterdam, 31 januari 2006. Brunel Duitsland, onderdeel van Brunel International, heeft onder de naam Brunel IMG GmbH een hoogkwalitatief onderzoekscentrum en engineeringbedrijf opgericht. Brunel IMG is gespecialiseerd in elektronische systemen, power electronic and material inspection. Het bedrijf geeft werk aan 30 ingenieurs die voorheen werkten bij het bekende IMG Nordhausen (IMG Institut für Maschinen, Antriebe und elektronische Gerätetechniek GmbH).

De nieuwe dochteronderneming zal deel uitmaken van de Competence and Development Centers van Brunel Duitsland. Het bedrijf vormt een versterking van de R&D services van Brunel Duitsland, met name op de gebieden auto- en railmotive, de veiligheidsindustrie, de mechanische en medische engineering.

Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel International: De oprichting van Brunel IMG heeft een strategische achtergrond. De specialistische kennis en de test faciliteiten die zij hebben zijn schaars. Door deze uitbreiding wordt onze propositie richting verschillende opdrachtgevers en technologische sectoren versterkt.