Time : 11:02:43 AM
Date : Tuesday, January 31, 2006
Sender Name: Proximedia Belgium sa

Proximedia positioneert zich op de Franse markt

PROXIMEDIA Frankrijk, dochteronderneming van Proximedia nv, heeft een eerste agentschap geopend in Frankrijk, meer bepaald in Rijsel.

Samen met de directeur brengt een team van 10 vertegenwoordigers het agentschap tot leven. Dit bijkantoor is erin geslaagd om vanaf de eerste dag al contracten af te sluiten.

Vanwege de geografische nabijheid wordt de logistieke ondersteuning van dit nieuwe agentschap in eerste instantie georganiseerd vanuit België. Dat maakt het mogelijk om de groei ervan te verzekeren en tegelijkertijd de uitvoeringskosten te beheersen.

Na de uitbreiding van het filiaal in Nederland en de aanpak van de Franse markt via onafhankelijke verdelers, is de opening van dit eerste Franse agentschap een volgende stap in de Europese ontwikkeling van de groep PROXIMEDIA. De mogelijkheid om andere agentschappen in te richten in Frankrijk wordt nu al bestudeerd.

Betreffende de groep Proximedia.
Sinds juli 1998 biedt de groep Proximedia aan KMO's informaticaprestaties. Het bedrijf concentreert zich daarbij op 4 diensten die elkaar aanvullen:


- de evolutieve formule die zowel de verhuur als het onderhoud van computermateriaal inhoudt;

- de ontwikkeling, de updates en de hosting van websites;
- het voorzien van internetdiensten zoals internetaansluitingen, het beheer van domeinnamen, het beveiligde beheer van e-mailadressen en de beveiliging van gegevens;

- de internetopleiding, de telefonische bijstand en de herstellingen ter plaatse;
De groep Proximedia is aanwezig op de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Op 22 juli 2005 werden de aandelen van de NV Proximedia voor het eerst genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel naar aanleiding van de openstelling van het kapitaal voor het publiek.


---