Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationale Voorleesdagen bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Op dinsdag 31 januari aanstaande starten de Nationale Voorleesdagen. Dit is een landelijk leesbevorderingscampagne à la Kinderboekenweek, maar dan gericht op de allerjongste kinderen (tot 6 jaar). Boekwinkels en bibliotheken organiseren tal van activiteiten. Uiteraard doet ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam van harte mee. Uit onderzoek blijkt immers steeds weer dat je met (voor-) lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen. De bibliotheek biedt ouders een grote collectie prentenboeken, video's/DVD's, CD-roms en CD's voor jonge kinderen. Daarnaast is de bibliotheek natuurlijk een bron van informatie over allerlei aspecten van de opvoeding, waaronder taalverwerving.

Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uit de buurt krijgen een uitnodiging om in de bibliotheek op bezoek te komen tijdens de Nationale Voorleesdagen (31 januari tot en met 11 februari 2006).

Een overzicht van de activiteiten:


* Ledenwerfactie peuters en kleuters
Het lidmaatschap is voor kinderen tot 18 jaar gratis en wie zijn/haar kind (tot 6 jaar) in de periode van 31 januari tot en met 11 februari inschrijft, ontvangt een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt) en de Voorleesgids met leuke voorleestips.


* Voorleesontbijt
Op dinsdag 31 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2006 met een voorleesontbijt. In Bibliotheek Kinkerbuurt komt Femke Halsema (Groen Links) voorlezen. Vanaf 9.00 uur zal met ongeveer 25 peuters en kleuters een ontbijt worden geserveerd en wordt er voorgelezen. In de Centrale Bibliotheek komt de bekende kinderboekenschrijver en illustratrice Annemarie van Haeringen. Leerlingen van groep 1-2 van basisschool De Burght zijn hiervoor uitgenodigd.


* Theatervoorstellinggen
Theatergroep 'Het Blauwe Huis' komt op woensdagmiddag 25 januari om 15.00 uur de voorstelling 'Poep' spelen in de Centrale Bibliotheek. Kaartjes: ¤ 5,- met OBA of Stadspas ¤ 4,- bij de ticketshop in de Centrale Bibliotheek. Reserveren wordt aanbevolen (020-5230801), gereserveerde kaartjes uiterlijk om 14.30 uur ophalen. In bibliotheek Reigersbos wordt op zaterdag 11 februari ter afsluiting van de Nationale Voorleesdagen de voorstelling 'Koko' gespeeld door Clown Pagetti. Het begint om 14.30 uur en is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De toegang is gratis. Reserveren wordt aanbevolen (020-6965723)


* Tentoonstelling
Illustratrice Annemarie van Haeringen (van onder meer de Kleine Ezel boeken) exposeert deze maand op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek originele illustraties uit verschillende van haar prentenboeken.

Ook in de andere vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen van alles georganiseerd. Kijk op www.oba.nl of bel met de bibliotheek in uw buurt voor nadere gegevens.

////////////////////////////// einde persbericht ///////////////////////////////////