Nighttown Rotterdam

DI 31 JANUARI:
MxPx (US)
SUPPORT: The Matches (US) I am the Avalanche (US)

Thuis in Amerika is MxPx een van de meer vooraanstaande punkrockbands. Geliefd bij skaters en hanenkammen, zeg maar. Van deze pretpunkband zijn er inmiddels ruim anderhalf miljoen cd's verkocht. Daarmee zijn ze een van de best verkopende bands in de christelijke muziek.

Het verhaal van MxPx begint in 1992 in Bremerton, een klein stadje in de staat Washington, waar het trio poppunkers kerken, koffiehuizen en allerhande feestjes onveilig maakte alvorens opgemerkt te worden door een platenfirma. De band heette origineel Magnified Plaid en zette vaak M.P. op hun posters, als afkorting van Magnified Plaid. Yuri, de drummer, maakte de posters, en in zijn handschrift werden punten als snel X-en. Sinds toen is de band onder de naam MxPx verdergegaan.

Hun laatste album Panic, uitgekomen in 2005 op SideOneDummy, is geproduceerd door de legendarische Gavin MacKillop (Sugarcult, Goo Goo Dolls, P.I.L., Toad the Wet Sprocket) en opgenomen in hun eigen studio in Bremerton. Volgens OOR lijkt Panic te worden wat Enema Of The State was voor Blink 182. Goede songs die dikke knipogen maken naar Green Day, net iets minder complex zijn dan de composities van Blink 182 en vooral veel supercatchy refreintjes bevatten.

De invloeden van The Descendents zijn niet te ontkennen, en ook een vergelijking met Greenday en SNFU gaat op. Dertien jaar na hun debuut gaan ze nog altijd als een speer. Met een kruis erop, want MxPx is een christelijke punkband. Maar pogoën op hun muziek gaat ook zonder geloofsovertuiging.

DI 31.01 MxPx (US) + support: The Matches (US) + I am the Avalanche (US) Zaal open 19.00 uur / Aanvang 20.00 uur
EUR 13,00,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap Voorverkoop bij Ticketservice, Plato, Velvet en Nighttown Café

www.nighttown.nl / www.mxpx.com / www.sideonedummy.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --