Opsporing Verzocht

Maandag 30 januari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Uitzending: dinsdag 31 januari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Gewapende beroving in Tegelen
Overval bejaarde man in Maarn
Inbraak computerbedrijf in Didam
Gewapende overval in Amsterdam
Moord 44-jarige man in Utrecht
Moord 42-jarige man in Rotterdam
Resultaten n.a.v. de uitzending van 24 januari en eventuele opgeloste zaken

Maarn: Overval bejaarde man bij pinautomaat

Didam: Inbraak computerbedrijf

Zaterdag 22 oktober 2005 gaat een 81-jarige man pinnen bij een automaat van de Rabobank aan het '5 mei plein' in Maarn. Na het pinnen wordt de man door een onbekende vrouw tegengehouden en gedwongen weer te pinnen. Vervolgens gaat de vrouw er, samen met een mededader en het geld, vandoor.

Vrijdag 6 januari 2006 is er ingebroken in een computerbedrijf in Didam, gemeente Montferland. Hierbij zijn beeldschermen en laptops weggenomen. De vermoedelijke daders zijn vastgelegd op de bewakingscamera, terwijl ze naar binnen gluurden.

Utrecht: Moord 44-jarige Eric Geurtsen Tegelen: Gewapende beroving bij pinautomaat Zaterdagavond 5 november 2005 vindt een man het ontzielde lichaam van de 44-jarige Eric Geurtsen uit Utrecht. Het slachtoffer ligt op een weg naar het landgoed Oud-Amelisweerd. net buiten Utrecht. De getuige rijdt in zijn auto als hij het lichaam ziet liggen. Hij stapt uit om het van dichtbij te bekijken en ziet dan ineens een lichtkleurige auto slingerend op zich af ziet komen. De getuige bedenkt zich geen moment, stapt in zijn auto en rijdt zo hard hij kan weg.

Vrijdagavond 9 december 2005 gaat een man pinnen aan de achterkant van een Rabobank in Tegelen. Ineens wordt de man vol op zijn neus geslagen. Twee mannen bedreigen hem met een groot pistool en gaan er met de bruine herenportemonnee van het slachtoffer vandoor.

Rotterdam: Moord 42-jarige M'hammed Saddik
Amsterdam: Gewapende overval tabaksshop
Maandagochtend 2 januari 2006 wordt in zijn huis in Rotterdam het stoffelijk overschot aangetroffen van M'hammed Saddik. De 42-jarige man is, hoogstwaarschijnlijk de avond voor hij is gevonden (Nieuwjaarsdag), door geweld om het leven gebracht. De politie is op zoek naar getuigen, die Saddik zondagvond 1 januari nog hebben gesproken/gezien en wil ook meer over het slachtoffer weten. Ook zoekt de politie getuigen die een man of vrouw in witte kleren hebben zien lopen en die een wit emmertje bij zich droeg.

Maandag 12 december 2005 wil de eigenaar van tabaksshop F&K in Amsterdam zijn winkel sluiten. Hij haalt de vlag en een reclamebord naar binnen. Dan stormen er drie mannen binnen. Ze willen geld. Het slachtoffer begint te schreeuwen om hulp en krijgt met een vuurwapen een harde klap op zijn hoofd. Terwijl de daders proberen de kassa te openen, drukt het slachtoffer op de alarmknop. De daders die niet goed weten wat ze moeten doen als de kassa gewoon dicht blijft, gaan er uiteindelijk met veel strippenkaarten vandoor.