3 e persbericht van dinsdag 31 januari 2006

Eindhoven, 31-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Illegale plakkers aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend rond 8.30 uur op het Catharinaplein twee mannen aangehouden die posters aan het plakken waren. Het gaat om een 23-jarige man uit Breda en een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch. Ze hebben na hun aanhouding een bekeuring gekregen. De plakspullen zijn in beslag genomen.

Gemert: Voortgang onderzoek dode man

Het onderzoek naar de dood van de 33-jarige man uit Handel, die maandagavond in het ziekenhuis in Helmond overleed, heeft aangetoond dat een schot door het hoofd de doodsoorzaak is. De politie is nog bezig met het verhoren van getuigen. Het technisch onderzoek is afgerond. Een rechercheteam van tien personen werkt nog aan de zaak. Het slachtoffer werd maandagavond door een bekende van hem zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later overleed. (Zie ook 1e persbericht van vandaag.)

Veldhoven: Insluiping in woning

Bij een insluiping in een woning aan de Sterrenlaan zijn een laptop en een mobiele telefoon weggehaald. Dat gebeurde maandagavond tussen 20.15 en 21.00 uur. De achterdeur van de woning was niet afgesloten.

Eersel: Zitgrasmaaier gestolen

Uit een tuin bij een woning aan de Bospoort is een zitgrasmaaier weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De tuinpoort is geforceerd. De maaier is ruim 4000 euro waard.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Maaij zijn dinsdag tussen 9.30 en 14.00 uur 19 overtredingen geconstateerd. Er werden 515 voertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid is 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.