Politie Gelderland-Zuid

Automobilist botst op vrachtauto en raakt gewond

Groesbeek, 31-01-2006 o Maandag rond 18.30 uur raakte bij een aanrijding op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek een 24-jarige automobilist uit deze plaats gewond.

Op de Zevenheuvelenweg was een 37-jarige chauffeur uit Rijssen bezig om een vrachtauto met aanhanger achteruit een eigen weg in te rijden. De 24-jarige, rijdend over de Zevenheuvelenweg vanuit de richting Berg en Dal, had dit niet in de gaten en botste met zijn auto tegen een punt van de vrachtauto. De hulpverleningsdiensten gingen ter plaatse.

De Groesbeker liep diverse snijwonden en een hersenschudding op en is voor controle met de ambulance naar het Radboudziekenhuis overgebracht. Het team Verkeersongevallenanalyse heeft in samenwerking met de brandweer technisch sporenonderzoek verricht. Bij beide bestuurders is in het kader van 'botsen is blazen' een blaastest afgenomen. Geen van twee had gedronken. Agenten zorgden voor een wegafzetting en regelden het passerende verkeer. Vanaf 19.00 uur is de Zevenheuvelweg vanaf de Derde Baan enige tijd afgesloten geweest. De auto moest worden afgesleept. (08)