Nighttown Rotterdam

ZA 04.02 Cathedral (UK)

+ support: Grand Magus (SE) & Electric Wizard (UK)

Traag, duister, zwaar en melancholiek...Doom metal van de bovenste plank...Cathedral staat al sinds begin jaren '90 bekend als één van de beste en meest invloedrijke bands binnen de doom metal. Op zaterdag 4 februari zal Cathedral samen met support acts Grand Magus en Electric Wizard de Basement op zeker de kalk van het plafond afspelen.Heavy metal!!!

De invloed van bands als Candlemass, Black Sabbath en Pentagram, maakt van Cathedral een band die als geen ander klassieke doom metal met de psychedelische heavy rock uit de jaren '70 kan combineren. Groovy riffs, zware baspartijen, beukende drumroffels, Cathedral heeft het zonder twijfel allemaal in huis!

Naar aanleiding van de release van het achtste album "The Garden of Unearthly Delights" zal Cathedral samen met collega's Grand Magus en Electric Wizard begin 2006 een uitgebreide clubtour door Europa doen. Het Zweedse Grand Magus weet een perfecte combinatie van logge doom metal met ouderwetse heavy metal neer te zetten, terwijl de heren van het Engelse Electric Wizard één van de hardste en meest legendarische bands uit de stonerrock scene zijn.

Deze unieke metalpackage met headliner Cathedral zal op zaterdag 14 januari 2006 in Nighttown dan ook eensgezind alle haren doen wapperen. Een aanrader voor de echte metalfan!

ZA 04.02 Cathedral + support acts Grand Magus + Electric Wizard (Basement) Zaal open: 20:00 uur, aanvang: 21:00 uur
E 14,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap

Voorverkoop bij Ticket Service, Black Widow, Plato, Velvet, Nighttown Café

www.nighttown.nl / www.cathedralcoven.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --