Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Landelijke halve finale van `The Clash of the Cover Bands' op 4 februari

PARADISO WORDT ONDER DE VOET
GELOPEN DOOR COVERBANDS

Normaal gesproken kom je er als coverband niet in bij Paradiso, tenzij je een kaartje koopt en netjes plaats neemt tussen het publiek. Maar optreden, nee, dat recht is voorbehouden aan bekende of minder bekende bands die eigen muziek maken. Op 4 februari breekt Paradiso voor de tweede keer met die traditie. En weer goed ook, want er treden die dag maar liefst 16 coverbands op Neerlands poppodium nummer 1 op.

De verklaring voor dit opmerkelijke fenomeen heet `The Clash of the Cover Bands'. The Clash is een jaarlijkse competitie voor coverbands, die het als enige organisatie in Nederland voor elkaar heeft gekregen om coverbands in Paradiso op te laten treden. Ieder jaar doen er honderden bands mee in de regionale voorrondes, en alleen de allerbesten mogen het tegen elkaar opnemen in Paradiso om te proberen de finale te halen, die dit jaar in 013 in Tilburg zal plaatsvinden.

FINALE IN PARADISO VORIG JAAR

De voorrondes en regionale finalerondes zijn al een waar muzikaal feest. Op mooie poppodia zoals o.a. Heeren van Aemstel, Tivoli, Plan C en 013 spelen gemiddeld 5 bands voor publiek en vakjury om uit te maken wie de beste is. Vanaf de halve finales worden deze avonden gepresenteerd door Manuela Kemp en/of Eric Corton. De jury bepaalt wie de winnaar is, en het publiek kan via stemmen zijn eigen Public's Favourite kiezen. Deze twee bands gaan dan door naar de volgende ronde.

Van de vele honderden bands die in 2005 meededen, zijn er nu 16 overgebleven die in Paradiso gaan genieten van het beroemde podium, en gaan strijden voor een plaats in de finale. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang de beste coverband van Nederland noemen. De band die de uiteindelijke finale wint, krijgt o.a. een platencontract voor een eerste single en wordt begeleid op diverse gebieden zoals repertoirekeuze, arrangementen en styling. Ook dit jaar wordt er weer een DVD van de finale uitgebracht waarop een aantal nummers van alle finalebands terug te zien en luisteren is, en waarop ook interviews met bandleden te vinden zijn.

Beide halve finales worden op 4 februari gehouden, de eerste 8 bands spelen 's middags en de tweede halve finale is 's avonds. De middag line up: Exposure (Utrecht), Big Apple (Friesland/Groningen), Over The Edge (Zeeland), Orangebud (Extra cyclus in Gelderland), Stiletto (Noord-Brabant/Limburg), Premium (Gelderland), Silver (Utrecht) en Rhythm 'n Soul (Drenthe). De avond line up: BAXTEEN (Zuid Holland), FishFever (Gelderland), FQP (Noord-Holland), Dirty Boulevard (Drenthe), Back4more (Overijssel), WASTE (Noord- Holland), Vanavond Niet, Schat! (Noord-Brabant/Limburg) en Zenith of Zeal (Zuid Holland).

Het beloven zinderende halve finales te worden, want de bands hebben een hoge kwaliteit en doen nauwelijks voor elkaar onder. "De jury zal het weer moeilijk krijgen", zegt John Van den Borne, initiatiefnemer en organisator van het spectakel. "Alle bands geven alles wat ze in zich hebben, je staat als coverband tenslotte maar één keer in Paradiso. Maar met onze kundige vakjury, bijgestaan door de stemmen van het enthousiaste publiek, zal het ons weer lukken om de beste bands te selecteren voor de finale", aldus Van den Borne.

Van alle bands zullen er in Paradiso singles worden geproduceerd door John Sonneveld (o.a. Anouk, Di-rect, Golden Earring) of door Syb van der Ploeg en Nico Outhuyse (ex-De Kast en Spanner). Deze singles zijn vanaf 12 februari gratis te downloaden op www.theclashofthecoverbands.com en gaan daarmee voor een notering in `The Clash Top- 100'. Alle singles van `The Clash-bands' zijn ook te beluisteren op City FM (ook live-stream) en Rebecca FM in `The Clash Download-Magazine', die elke zaterdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur uitgezonden wordt. Deze uitzending wordt zondags herhaald tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

MANUELA KEMP

Uiteraard neemt iedere band net zoals bij de vorige optredens een grote schare fans uit de eigen regio mee, hetgeen voor een geweldige sfeer zorgt. Een deel van de kaarten is beschikbaar voor publiek dat niet bij één van de bands hoort. `The Clash of the Cover Bands' is immers een unieke mogelijkheid voor liefhebbers van live-covermuziek om in een paar uurtjes kwaliteitsbands met zeer uiteenlopende genres voorbij te zien komen en om de aparte sfeer van een bandcompetitie mee te maken. Tel daar de prettige aanwezigheid van presentatoren Manuela Kemp en Eric Corton bij op, en alle ingrediënten voor een geweldig feest der herkenning zijn aanwezig.

Kaarten zijn in de voorverkoop via www.theclashofthecoverbands.com, Ticketservice en de dagkassa van Paradiso voor 12,50 verkrijgbaar. Meer informatie over de halve finales in Paradiso, maar ook over bijvoorbeeld de inschrijving voor komend seizoen is te vinden op www.theclashofthecoverbands.com.

EINDE PERSBERICHT

Voor eventuele aanvullende infomatie over het evenement kunt u de website bezoeken (www.theclashofthecoverbands.com) en/of contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator: Stichting The Clash of the Cover Bands
John Van den Borne
Telefoon: 06 - 539 46 173
info@theclashofthecoverbands.com

Voor foto- en/of videomateriaal of meer tekstmateriaal kunt u contact opnemen met het communicatiebureau van The Clash of the Cover Bands: Pro Image Group
Peter Vogelaar
Telefoon: 0252 - 232 555 of 06 - 22 51 21 39
peter@proimagegroup.nl
---- --