Gemeente Beverwijk



01-02-2006 Wethouder Dijkshoorn bedankt vrijwillige boomknotters

Wethouder M. Dijkshoorn bedankt op zaterdag 4 februari 2006 om 10.30 uur de Wilgenknotgroep Noord-Holland, bestaande uit 25 vrijwilligers die de circa 70 knotwilgen aan de St. Aagtendijk knotten. De vrijwilligers hebben zich hiervoor al twee zaterdagen ingezet. Komende zaterdag maken zij het werk af.

De bomen zijn op 17 november 2001 voor het laatst geknot. De takken van wilgen mogen maximaal vijf jaar op de bomen staan. Als ze dan niet verwijderd worden, kunnen de takken door hun eigen gewicht en geholpen door een stevige windvlaag afbreken, waarbij de stam van de boom ernstig beschadigd kan worden.

Het snoeiafval wordt hoofdzakelijk verwerkt tot compost. Een aantal rechte takken worden gebruikt als nieuwe aanplant op het fortcomplex of elders in de provincie.

De wethouder wil in zijn dankwoord ondermeer zijn waardering uitspreken voor het vrijwilligerswerk zoals verricht door de knotters. De uitstraling van het fortcomplex in een goed onderhouden groene setting is volgens de wethouder belangrijk.