Ingezonden persbericht


Opening Andere Winkel

Aanstaande zaterdag 4 februari opent Amsterdam Anders/ De Groenen de Andere Winkel op Ceintuurbaan 406. Met gratis kado's, biologische groentepakketten, software, stekjes, inspiratie en het laten pimpen van je fiets. 'Met de Andere Winkel laten we zien waar we voor staan en hoe we campagne voeren', zegt lijsttrekker Jupijn Haffmans: 'zelf doen, laten zien dat alternatieven mogelijk zijn.'

De Andere Winkel is tot stand gekomen samen met de bewoners van het gekraakte pand op de Ceintuurbaan. Het in gebruik nemen van een (minimaal één jaar) leegstaand pand voor bewoning en voor zo'n winkel past helemaal in de filosofie van Amsterdam Anders/ De Groenen. Ook anders consumeren past daarin: niet steeds weer en meer spullen kopen. Heb je een kadootje nodig, kom eens kijken in de Andere Winkel en neem het gratis mee. Ook kun je gekregen kadootjes die je niet mooi vindt of niet gebruikt hier inleveren. Met de toegenomen armoede in Amsterdam zijn dergelijke weggeefwinkels een welkome voorziening. Al zou iedereen natuurlijk een leefbaar inkomen moeten hebben, ook een speerpunt van Amsterdam Anders/ De Groenen.

De Andere Winkel is er niet alleen voor spullen, maar ook voor ontmoeting en inspiratie. Speciaal voor de opening zit kunstenaar Rob Schrama achter het inspiratieloket om je te voorzien van een goed plan bij een gedachte, of andersom. Voor een vrolijker en warmer straatbeeld kun je je fiets laten pimpen en buurtboerderij Ons Genoegen uit Westerpark verschaft je een gratis groentepakket met recept voor een hartverwarmende wintermaaltijd.

De Andere Winkel is elke zaterdag geopend van 13 tot 17 uur. Welkom op Ceintuurbaan 406.