Ingezonden persbericht


het ego van de curator versus de verbeelding van het ego

Kunstbureau ARTeria toont van 4 februari tot en met 17 april 2006 de expositie IK waarin de verbeelding van het intrinsieke ego centraal staat . Vier gastcuratoren uit de Groninger kunstscène zijn door ARTeria uitgenodigd werk van een kunstenaar te presenteren die in hun ogen de zoektocht naar het wezenlijke ik op de meest treffende manier weet uit te dragen. Het resultaat is een spannende uiteenzetting van menselijke codes in maatschappelijke context.

Pieter Duijser (CBK Groningen) versus Martin C. de Waal Manipulatie van fotografische beelden is de kern van zijn werk. Hij maakt daarbij vaak gebruik van zijn eigen lichaam, dat afwisselend digitaal en chirurgisch wordt gemanipuleerd. Zijn preoccupaties met identiteit in relatie met de massa - en mode media worden in vervreemdende beelden gevangen. In een kunstmatige omgeving toont Martin C. de Waal het menselijk verlangen om een geïdealiseerd beeld van zichzelf te laten zien.

Liesbeth Grotenhuis (Gasunie) versus Lisa Holden
In het werk van Lisa Holden figureert de kunstenaar vaak zelf als model. Ze gebruikt make-up, verkleedpartijen en computermanipulatie om de vraag te stellen wie wij zijn. In haar werk toont ze identiteit opgebouwd uit lagen. Door middel van schmink, pruiken en gespeelde androgynie komen de unieke verschillen bloot te liggen.

Han Steenbruggen (Groninger Museum) versus Daniël Verkerk Daniel Verkerk laat veelal de achterkant van de gewenste werkelijkheid in zijn werk zien. Door zijn materiaalkeuze voegt hij bijna een derde dimensie aan zijn werk toe. In zijn schilderijen, opgebouwd uit een dynamisch spel van verftoetsen, toont hij de nietigheid van de mens.

Zwaan Ipema en Ruud Akse (NP3) versus Anno Dijkstra Het werk van Anno Dijkstra ontstaat uit ideeën over isolationalisme, sociale verantwoordelijkheid tegenover sociale vervreemding en uit de dilemma's die hij dagelijks in het menselijk gedrag ervaart. In lijfelijk directe beelden doorspit Dijkstra gevoelens als schaamte, schuld en empathie, voortkomend uit ons morele bewustzijn in relatie tot overlevingsmechanismen.

Concept tentoonstelling: Renate Coenraad / José de Lange

Tentoonstellingsgegevens
Tentoonstelling IK
Periode 4 februari t/m 17 april 2006 Locatie Kunstbureau ARTeria / Maupertuus Adres Laan Corpus den Hoorn 100, 9728 JR Groningen Openingstijden di-vr 10-18 uur, do 10-21 uur, za 10-17 uur Informatie Jeanine de Boer â-ª Femke Hogerdijk T 050 - 527 95 90 â-ª F 050 - 527 99 81 â-ª E info@arteria.nl â-ª I www.arteria.nl

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie op zaterdag 4 februari a.s. m 15.00 uur.

Laan Corpus den Hoorn 100 â- 9728 JR Groningen
050 - 527 95 90 â- 050 - 527 99 81 â- info@arteria.nl www.arteria.nl