Fractie PvdA Rotterdam

PvdA 24 keer 24 uur op bezoek bij bijzondere Rotterdammers

Een volledige dienst als wijkagent in Spangen, op stadssafari met Sander de Kramer, voor dag en dauw op de markt als bakkersjongen, pasta met rode saus eten en een kroegentocht met een Rotterdamse student of een dagje ouderen verzorgen met de thuiszorg. Gedurende de maand februari gaat de PvdA op bezoek bij bekende en minder bekende Rotterdammers. Niet zomaar een kort bezoekje ,maar een bezoek van 24 uur inclusief logeerpartij. Lijsttrekker Peter van Heemst, de PvdA Tweede kamerleden Nebahat Albayrak, Hannie Stuurman en Aleid Wolfsen en een aantal kandidaten van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Bij de 24 uursbezoeken wagen de politici zich een dagje in het leven van een bijzondere Rotterdammer. Het blijft niet alleen bij kijken en praten, het is de bedoeling dat de politici ook zelf de handen uit de mouwen steken en actief aan de slag gaan. Er wordt uitgebreid verslag gedaan van de bevindingen tijdens de 24 uur. Op de website www.24x24.nl verschijnen verslagen, foto's, podcasts en videoverslagen van de bezoeken. Aan het eind van de bezoeken zal er een speciaal boekje worden samengesteld met de verslagen van de 24 bezoeken.

Op zaterdag 4 februari start lijsttrekker Peter van Heemst met het eerste 24 uurs bezoek. Als hulpagent zal hij in Spangen de wijkpolitie de helpende hand bieden bij de middag en avonddienst. 'Ik wil graag een dagje in de huid van een agent kruipen om te ervaren wat hij bij een gemiddelde dienst op straat meemaken', aldus Van Heemst.

Peter van Heemst zal zelf vijf keer een 24 uursbezoek brengen aan verschillende Rotterdammers. Zo loopt hij een dag mee met Marokkaanse Latifa Aboutaleb, actief in Rotterdam voor de stadspartij en zus van Ahmed Aboutaleb de PvdA wethouder uit Amsterdam. Ook is Van Heemst een dagje te gast bij een buurtouder uit Schiemond die daarnaast ook nog eens dagelijks 6 kinderen moet opvoeden.

Kandidaat raadslid Birsel Gulmus gaat van zondag op maandag 24 uur met Sander de Kramer mee op zoek naar de binnenzak van Rotterdam. Jantine Kriens gaat terug naar haar studentenperiode door een een dag en een nacht met een student op stap te gaan en gaat een van de kandidaat raadsleden een dagje toneelspelen met Theater Hofplein.

Gedurende de gehele maand februari zullen verschillende PvdA-ers in totaal 24 van deze bezoeken afleggen. Na de verkiezingen zal de PvdA doorgaan met dit soort 24 uursbezoeken. Minimaal 1 keer per maand zal een raadslid 24 uur doorbrengen bij een bijzondere Rotterdammer.