Nederlandse Islamitische Omroep

PERSBERICHT

NIO-radio, zaterdag 4 februari van 19.50 uur tot 20.30 uur op radio 747

Integratiewijzer

Sport en Cultuur zijn volgens de meeste lokale partijen de beste middelen om integratie te bevorderen. Die informatie valt op te maken uit de verkiezingscampagnes op www.integratiewijzer.nl. De website zet de lokale partijprogramma s op het gebied van integratiebeleid ter vergelijking op het Internet.

Hoe groot is de aandacht voor Integratie in de komende gemeenteraadsverkiezingen en worden behalve problemen ook oplossingen aangedragen? Sadik Harchaoui, directeur van Forum en initiatiefnemer van de site, geeft uitleg.

Hamas

De verkiezingen in Palestina zijn achter de rug. Het Westen heeft haar verbazing en afkeur over de overwinning van Hamas kenbaar gemaakt. Terwijl internationale boycotten dreigen staat de nieuw te vormen regering ook in het binnenland voor een enorme opgave. De grote vraag is: Hoe nu verder?

Yoesef Mahmout (Stichting Palestijnse Raad) en Mustapha Turki (Palestijnse Gemeenschap Nederland) geven hun visie op de politieke uitdagingen van de Palestijnse regering. Hendrik Taatgen (directeur internationale school in Beit Lahia) beschrijft de huidige situatie in Gaza.


----------
Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of Redactie@islamitischeomroep.nl