Gemeente Loppersum
---

Uitreiking onderscheidingen langgedienden brandweer

PERSBERICHT, Loppersum, 2 februari 2006


Op zaterdagavond 4 februari heeft burgemeester Rodenboog van Loppersum 2 onderscheidingen en een aantal diplomas uitreiken aan vrijwilligers van de brandweer van Loppersum. Dat vond plaats in hotel Spoorzicht in Loppersum tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de 3 blusgroepen in onze gemeente.

Onderscheidingen
Er zijn 3 onderscheidingen toegekend aan brandweermannen bij de gemeente Loppersum. Zaterdagavond werden de onderscheidingen uitgereikt aan:

* aan de heer J.R. Wever van de blusgroep Middelstum (20 jaar bij de brandweer) en

* aan de heer K.R. Kuiper van de blusgroep t Zandt (ook 20 jaar bij de brandweer);

* De heer M.J. Robbe van de blusgroep Middelstum was zaterdagavond niet aanwezig bij de bindingsavond, maar zal in maart de onderscheiding (30 jaar bij de blusgroep Middelstum) en een afscheidsoorkonde van de burgemeester ontvangen.

Verder zijn brandweerlieden, die het afgelopen jaar een diploma of een certificaat hebben gehaald op deze avond in het zonnetje worden gezet.

Vertrek commandant
Tot slot hield brandweercommandant Roersma zijn laatste optreden als commandant van de 3 blusgroepen in onze gemeente. De heer Roersma gaat met pensioen. Met zijn opvolger, de heer E. van den Bosch, kon alvast informeel kennis worden gemaakt.

---