Ingezonden persbericht


Persbericht

PvdA verzamelt ideeën voor verbetering dienstverlening

PvdA-Inloopspreekuur over Stadskantoor

Komende zaterdag 4 februari 2006 om 10.00 uur houdt de PvdA-fractie haar maandelijkse inloopspreekuur. Het spreekuur van deze maand staat in het teken van de nieuwbouw van het stadskantoor. De PvdA-fractie vraagt de inwoners van Haarlem naar ideeën en suggesties om de nieuwbouwplannen verder te optimaliseren.

De afgelopen maanden is er veel discussie over het stadskantoor geweest. De PvdA is en blijft voorstander van een goedkopere en kwalitatief betere dienstverlening aan de inwoners van Haarlem. Dat is met de huidige gemeentelijke organisatie met ruim vier locaties in de stad onmogelijk. Ook het opknappen van oude panden kost beduidend meer of is niet mogelijk door het te kort aan ruimte, blijkt uit de onderzoeken die zijn verricht. De PvdA kiest voor de verkoop van de huidige gebouwen en wil daarvoor een nieuw pand modern, waarin de dienstverlening aan de Haarlemmers verder kan worden geoptimaliseerd.

De keuze om alles op een locatie terug te brengen is door de gemeenteraad in december al uitgesproken. Ook dat het nieuwe stadskantoor in de Noordstrook van Schalkwijk (ten zuiden van de Schipholweg) is geprojecteerd. De PvdA gebruikt de komende maanden om naar de Haarlemmers te luisteren en hen op te roepen te komen met ideeën en suggesties voor een betere dienstverlening van de gemeentelijke organisatie.

Fractievoorzitter Stan Kaatee is aanwezig op het inloopspreekuur. Het spreekuur wordt gehouden op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 11.00 uur in de fractiekamer in het Stadhuis. De ingang is aan De Prinsenhof (groene deur). Het PvdA spreekuur is elke eerste zaterdag van de maand.

Meer informatie: Arjen Overbeek: 06-27022952


---- --