Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 3 februari 2006

Bijna 12.000 stemmen

PSV winnaar Eindhovens Trots 2006

In het Muziekcentrum Frits Philips heeft burgemeester Sakkers vanavond 3 februari in een afgeladen zaal en zeer sfeervolle ambiance de winnaar bekend gemaakt van de derde editie van Eindhovens Trots. Na de Marathon (2004) en de Lichtjesroute (2005) mag dit jaar PSV de felbegeerde trofee Eindhovens Trots mee naar huis nemen.

Feestavond
Het programma knalde van het podium en was afwisselend van opzet. Naast de vertoning van het - alweer 50e - Stadsjournaal over het jaar 2005, verzorgde de winnaar van de Publieksprijs Grolsch Grote Prijs van Nederland 2005 Left, een spetterend optreden en werden zeven vrijwilligers van onze stad gehuldigd door wethouder Kuppens.

De winnaar PSV werd geëerd met de pauwentrofee, naar een ontwerp van kunstenaar Peter Nagelkerke en een gouden pauwenspeld. De naam PSV zal binnenkort worden toegevoegd aan de namen van de winnaars van 2004 en 2005 die op de sokkel van de reusachtige pauw in de ontvangsthal van het stadhuis staan. Vertegenwoordigers van de overige vier genomineerden â de Effenaar, Genneper Parken, Design Academy en Stedenband Bialystok - ontvingen een zilveren pauw als herinnering aan dit evenement.

Ook werden ook de winnaars bekend gemaakt die door middel van het uitbrengen van zijn/haar stem gedurende de voorrondes, één van de schitterende prijzen gewonnen hadden. De te verdelen prijzen betroffen een reis voor 2 personen naar Turkije, een reischeque, 10 toegangskaarten voor Zwemcentrum de Tongelreep en één jaar gratis rijden in een Ford Focus!

De presentatie van de avond was in handen van Hans van Breukelen. Na afloop van het feestelijke programma in de zaal, konden de gasten nog genieten van een optreden van de Eindhovense formatie Betsy Blue op de tweede foyer alsmede het Stadsjournaal 1975 dat werd getoond op diverse schermen op de eerste en tweede foyer.

Aantal stemmen
Totaal zijn er bijna 12.000 stemmen bij de organisatie binnengekomen. Via een persbericht dat verstuurd is op 24 januari jl. lieten wij u al weten dat er via e-mail, kaarten en Digipanelleden bijna 11.500 stemmen waren ontvangen. Na afloop van de SMS-actie op 28 februari jl. kwamen daar nog eens ruim 400 stemmen bij!

Meer informatie over Eindhovens Trots is te lezen via de website www.eindhovenstrots.nl
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven