Politie Groningen

Persberichten zaterdag 4 februari 2006

provincie Groningen,, 04-02-2006 o Vandaag zijn er zes persberichten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdagochtend- en middag op drie locaties een snelheidscontrole gehouden.

Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 235, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 172, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 298, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: twee gewonden na kop-staartbotsing

Een 38-jarige vrouw uit Groningen en een 54-jarige vrouw uit Oldehove zijn vrijdagavond op de Friesestraatweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer wilde met haar auto afslaan, maar zag de achteropkomende automobiliste uit Oldehove dit te laat. Zij botste vervolgens met de voorzijde tegen de achterzijde van de 54-jarige vrouw. Beide vrouwen raakten gewond en werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De autos werden beschadigd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: joint leidt tot boksbeugel

De politie heeft vrijdagavond op de Coehoornsingel een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor de Wet wapens en Munitie. Politieagenten zagen de jongen met een vriend in een portiek staan, terwijl hij een joint aan het draaien was. De jongen werd gefouilleerd, waarna de boksbeugel uit een jaszak te voorschijn kwam. Het wapen werd inbeslaggenomen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist kan boetes niet betalen

De politie heeft vrijdagnacht op de Pop Dijkemaweg een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek na een blaastest op straat te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau bleek dat de 20-jarige nog 15 boetes van ruim 1400 euro had openstaan. Deze kon hij niet betalen, waarna hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kornhorn: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op de Noordwijkerweg een 37-jarige man uit Roden aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek na een blaastest op straat te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: te diep in het glaasje
De politie heeft vrijdagnacht in de Hoofdstraat een 28-jarige man uit Tolbert aangehouden voor rijden onder invloed. De Tolberter werd in zijn auto gecontroleerd. De blaastest op straat lukte niet, waarna de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest werd geconstateerd dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van zes uren. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.