1e persbericht van zaterdag 4 februari 2006

Eindhoven, 04-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewonde bij verkeersongeval

Ter hoogte van een wegversmalling op de Muzenlaan botsten vrijdagavond omstreeks 23.45 uur twee autos frontaal tegen elkaar. Een 37-bestuurster uit Eindhoven raakte daarbij ernstig gewond. Zij is met hersenletsel overgebracht naar het Sint Catharinaziekenhuis. De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige Eindhovenaar, had lichte hoofdklachten. Waarschijnlijk had hij geen gordel om en sloeg hij tijdens de botsing met zijn hoofd tegen de voorruit. Vermoedelijk gaven de partijen elkaar geen ruimte en botsten met hoge snelheid tegen elkaar. De autos zijn total loss.

Eindhoven: Jongeren opgepakt voor vernielen straatmeubilair

Drie Eindhovenaren van 18, 19 en 23 jaar zijn zaterdagochtend omstreeks 1.00 uur aangehouden. De oudste werd aangehouden op de Sint Claralaan en de andere twee op de Jacob van Maerlantlaan. Ze worden verdacht van het plegen van vernielingen in de Jacob van Maerlantlaan. Zo zouden ze fietsenrekken aan het vernielen zijn. Een van de rekken lag deels over het fietspad. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Oost West en Middelbeers: Vrouwen plegen met babbeltruc diefstal in woningen

Vrijdag slaagden onbekend gebleven vrouwen erin om via een smoes diverse woningen binnen te dringen. Eenmaal in de woning leidt een van de vrouwen de bewoner af en ziet de andere kans goederen te stelen. Zo stalen de vrouwen omstreeks 18.55 uur in een woning aan de Vestdijk twee portemonnees met daarin een bankpas en een klein bedrag aan geld. Het 85-jarige slachtoffer heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan. In Hoogeloon gebeurde iets soortgelijks. Vrouwen drongen vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur door een smoes de woning van een 81-jarige bewoner binnen, gelegen aan Den Bogerd. Weggenomen zijn diverse goederen waaronder identiteitbewijzen, autopapieren, de reservesleutel van de auto en een onbekend bedrag aan geld. Bij een andere woning in de straat mislukte hun poging omdat de 68-jarige bewoner hen niet vertrouwde. Van twee vrouwen is een signalement bekend. Ze zijn ongeveer 1.70 m. lang en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van hen heeft donkerblond, sluik haar tot op haar schouders. Ze heeft een slank postuur. Ze droeg een blauwe spijkerbroek en een spijkerjack. De andere vrouw had soortgelijke kleding aan. Zij heeft lang donkerblond haar. Ze hadden verder een onverzorgd uiterlijk. In Riethoven probeerden die dag drie vrouwen de woning van een 76-jarige man aan de Hennepstraat binnen te dringen. Eveneens met een smoes. Voor zover bekend is er niets meegenomen. De politie roept getuigen op die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen dan bellen met 0900-8844.

Ommel: Woninginbraak

Vrijdag tussen 12.30 en 16.30 uur werd in een woning aan de Diesdonkerweg ingebroken. Uit de woning is een herenhorloge weggenomen. Vermoedelijk maakte de inbreker gebruik van een passende huissleutel.