Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 4 februari

Alkmaar, 04-02-2006

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Alkmaar, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagochtend rond 0.30 uur is een 56-jarige man uit Alkmaar aangehouden in een woning aan de Stuartstraat in Alkmaar. De man was agressief en bedreigde de bewoonster van het pand na een meningsverschil in de relationele sfeer. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig waarbij een politieman gewond raakte aan zijn hoofd. De man is meegenomen naar het politiebureau waarna aangifte tegen hem is gedaan door de vrouw en door de politieman.

Aanhouding winkeldievegge (1)

Alkmaar, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdag is aan het einde van de middag een 22-jarige winkeldievegge uit Alkmaar aangehouden in een winkel aan de Langestraat in Alkmaar. De vrouw wilde enkele kledingstukken meenemen zonder te betalen. Personeel van de winkel heeft de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie.

Aanhouding winkeldievegge (2)

Heerhugowaard, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagavond is een 36-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangehouden nadat zij 11 kledingstukken had gestolen uit een kledingwinkel in Middenwaard in Heerhugowaard.

Drie aanhoudingen na mishandeling

Castricum, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdag rond middernacht zijn drie jongeren uit Castricum aangehouden wegens mishandeling van de eigenaar van een cafetaria aan de Dorpsstraat in Castricum. De drie jongeren (18, 19 en 19 jaar). De jongeren kregen na een woordenwisseling een conflict met de eigenaar. Het conflict ging buiten verder. Daar werd de eigenaar tegen de grond geduwd en kreeg enkele klappen. Portiers van een nabijgelegen horecagelegenheid bevrijdden de cafetariahouder uit zijn benarde positie. Even later zijn de jongens aangehouden.

Auto tegen boom

Heerhugowaard, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagavond om 23.30 uur is een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden. De man reed over de N242 (Westerweg) in Heerhugowaard vanuit de richting Alkmaar. Ter hoogte van het spoorwegviaduct raakte hij in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij raakte met zijn rechtervoorwiel in de berm en botste daar tegen een boom en kwam in een sloot tot stilstand. De man is op eigen kracht uit zijn auto gekomen en is vervolgens met nekklachten naar het MCA in Alkmaar vervoerd.

Aanhouding na mishandeling

Castricum, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagochtend rond 2.30 uur is een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden nadat hij een 22-jarige man uit Heemskerk een vuistslag in het gezicht had uitgedeeld. Dit gebeurde op de Dorpsstraat in Castricum in het uitgaansgebied na een ruzie tussen twee groepen. Met behulp van portiers van een café werden de groepen gescheiden en kon de verdachte worden aangehouden.

Aanhouding na bedreiging politie

Hoorn, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagochtend om 2.30 uur is een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen in Hoorn. De man had ruzie met een andere man. Nadat de politie de boel wilde sussen keerde de 19-jarige zich tegen hen. Vervolgens bedreigde hij een paar politiemensen en probeerde hen te slaan. Hierop is hij aangehouden een meegenomen naar het politiebureau.

Bromfietster onder invloed gewond

Grootebroek, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdagochtend om 2.00 uur is een 23-jarige bromfietster uit Stede Broec gewond geraakt aan haar gezicht nadat zij onderuit was gegaan met haar bromfiets. De vrouw reed over de Zesstedenweg in Grootebroek en kwam uit de richting van Lutjebroek. Doordat de vrouw onder invloed van harddrugs en alcohol was, verloor zij de macht over het stuur nadat zij rechtdoor over een verkeersplein aan de Zesstedenweg reed. Zij is naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Slingerende automobilist bekeurd

Den Helder, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdag rond 18.00 uur is een 35-jarige automobilist uit Den Helder bekeurd wegens rijden onder invloed over de Nieuweweg in Den Helder. De politie zag de man slingerend en langzaam rijden waarna zij hem controleerden. Verder bleek de auto geen kentekenplaat te hebben en de man had geen rijbewijs.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Heerhugowaard, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagavond rond 21.30 uur is een 46-jarige automobilist uit Purmerend zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Middenweg in Heerhugowaard reed. De man blies 1345 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft ook een proces-verbaal ontvangen.

Spierdijk, zaterdag 4 februari 2006.

Zaterdag rond 0.45 uur is een 27-jarige automobilist uit Ursem zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Spierdijkerweg in Spierdijk reed. Hij blies 845 ug/l bij een maximum van 220 ug/l.

Heiloo, zaterdag 4 februari 2006.
Zaterdag om 3.45 uur is een 34-jarige automobilist uit Heiloo zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Kennemerstraatweg in Heiloo reed. Hij blies 780 ug/l

Woninginbraak

Schoorl, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Heereweg in Schoorl. De inbrekers hebben een kluis weggenomen. Het is onbekend hoe zij binnen zijn gekomen.

Alcoholcontroles

Alkmaar, zaterdag 4 februari 2006.

Bij een alcoholcontrole langs de Kanaalkade en Koedijkerstraat in Alkmaar in de nacht van 3 op 4 februari zijn zeven automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten ug/l was 720 ug/l bij een wettelijk toegestaan maximum van 220 ug/l. In totaal zijn 437 blaastesten gedaan.

Enkhuizen, zaterdag 4 februari 2006.

Vrijdagavond zijn drie automobilisten bekeurd die teveel hadden gedronken. Dit gebeurde tijdens een alcoholcontrole langs de Randweg in Enkhuizen. De hoogste ug/l was 435 ug/l. In totaal waren 150 bestuurders gecontroleerd.

Zwaagdijk, zaterdag 4 februari 2006.

Na middernacht verplaatste de alcoholcontrole zich van Enkhuizen naar de Westfrisiaweg in Zwaagdijk. Van de 218 gecontroleerde bestuurders bleek niemand teveel te hebben gedronken.

Hoorn, zaterdag 4 februari 2006.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is één automobilist bekeurd tijdens een alcoholcontrole langs het Keern en de Oostergouw in Hoorn. Deze persoon blies 470 ug/l. Er werden 238 automobilisten bekeurd.

Verkeerscontroles

Noord-Scharwoude, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagmiddag zijn 27 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden over de Schagerweg in Noord-Scharwoude. In totaal zijn 680 voertuigen gecontroleerd.

Alkmaar, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagochtend zijn 21 bestuurders bekeurd tijdens een algemene verkeerscontrole langs de Vondelstraat in Alkmaar. Hierbij waren 9 snelheidsovertredingen en 7 automobilisten die zonder gordel reden.

Anna Paulowna, vrijdag 3 februari 2006.

Bij een algemene verkeerscontrole langs de Kerkweg in Anna Paulowna zijn vrijdagmiddag 26 bestuurders bekeurd. 22 van hen reden te hard.

Berkhout, vrijdag 3 februari 2006.

Vrijdagmiddag zijn 3 automobilisten bekeurd die te hard reden over de Bobeldijk in Berkhout. In totaal waren 25 bestuurders gecontroleerd.

Laatst gewijzigd 04-02-2006 14:11 | © Politie Noord-Holland Noord |