Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

4 februari 2006

Nunspeet - Verkeerscontrole op Brinkersweg

Op verzoek van buurtbewoners heeft de politie vrijdagavond 3 februari op de Brinkersweg in Nunspeet gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels die hier gelden, namelijk eenrichtingsverkeer. Eén automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden in geslotenverklaring op de Brinkersweg. De politie zal hier vaker controleren. Ook in de nabijheid van de Brinkersweg controleerde de politie, waarbij onder meer vier fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Een 15-jarige jongen uit Nunspeet kreeg een bekeuring voor het niet dragen van zijn helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Later liep hij opnieuw tegen de lamp op de Brinkersweg, terwijl hij opnieuw geen helm droeg.

Ermelo - Rijden onder invloed van alcohol

Een 19-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari in Ermelo aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.45 uur op zijn snorfiets over de Putterweg. Een achterlicht van de snorfiets ontbrak. De politie hield de snorfietser staande en de blaastest wees uit dat de man had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar zijn alcoholpromillage werd geconstateerd: 0,9 promille. De politie maakte proces verbaal op voor rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder verlichting.

Harderwijk - Rijden onder invloed van alcohol

De politie heeft zaterdag 4 februari omstreeks 04.30 uur op de Selhorstweg in Harderwijk een 23-jarige inwoner van die plaats aangehouden tijdens een alcoholcontrole. Het alcoholpromillage van de automobilists bedroeg 0,9. Hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en een proces verbaal.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --