2e persbericht van zaterdag 4 februari 2006

Eindhoven, 04-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij

De politie hield zaterdagochtend om 0.45 uur een 17-jarige Eindhovenaar aan op het Stratumseind. Vlak voor zijn aanhouding zou hij gevochten hebben met een 19-jarige plaatsgenoot in een horecazaak op het Stratumseind. Het slachtoffer uit Eindhoven deed aangifte van de mishandeling. Tegen de vechtersbaas is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bestuurder levert rijbewijs in

Zaterdagochtend omstreeks 4.33 uur hield de politie een 38-jarige bestuurder uit Eindhoven aan. De aanhouding gebeurde in de Doctor Schaepmanlaan. Hij stond naast zijn auto waarvan het linker voorwiel was afgebroken. Hij verklaarde dat hij tegen de stoeprand was aangereden. Uit voorzorg controleerde de politie of er alcohol in het spel was. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,4 promille gemeten. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na beroving van man in woning

De politie heeft zaterdag om 7.30 uur een 33-jarige vrouw in haar woning aan de Dufaystraat aangehouden. Ze wordt verdacht van mishandeling en beroving van een 76-jarige man in zijn woning aan de Pastoor Brockenstraat op donderdagmiddag. De bewoner heeft daarbij verwondingen opgelopen aan zijn hand. De buit zou bestaan uit enkele tientallen euros. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Eindhoven: Vier winkeldievegges aangehouden

De politie hield om 18.10 uur in een zaak in de Piazza vier vrouwen aan. Drie van hen probeerden in de kleedkamers de labels van de kledingstukken los te knippen. Een vierde vrouw wilde vervolgens met de niet betaalde kleding de winkel uit lopen. Het gaat om drie vrouwen van 47, 38 en 33 jaar uit Sint Michielsgestel en een 19-jarige uit Tiel. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte bromfietsdiefstal aangehouden

De politie hield vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Keizerin Marialaan een verdachte aan van bromfietsdiefstal. Videobeelden van het parkeerterrein aan de Keizering Marialaan hadden eerder die ochtend een man uit een personenauto zien stappen en een bromfiets zien stelen. Toen een man s middags weer in de desbetreffende auto stapte is hij door de politie aangehouden. Het signalement van de aangehouden persoon lijkt overeen te komen met de man in de videobeelden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Er is aangifte gedaan van de gestolen brommer.

Best: Diefstal quad en bromfiets

In een vrijstaande schuur van een woning aan de Hagelaarweg is tussen vrijdag 20.00 en zaterdag 8.30 uur ingebroken. Weggenomen zijn een blauw/witte quad van het merk Yamaha met kenteken RX-HB-17 en een rode Kreidler Florett bromfiets met blauwe tank. Het zou gaan om een oude maar nette bromfiets. Door een glazen raam aan de achterzijde van de schuur te vernielen kom de schuur worden betreden. De voertuigen verdwenen via het van binnen uit geopende rolluik.

Gemert: Aanhouding na schoppen tegen autos

Een 21-jarige man uit Gemert is zaterdagochtend om 1.15 uur aangehouden op de Binderseind. Hij schopte tegen geparkeerde autos. Omdat hij zich verzette tegen de aanhouding werd hij met handboeien om overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Diefstal kratten drank

Tussen zaterdag 3.50 en 4.00 uur werd er ingebroken in een schuur van een woning aan de Brabantstraat. Gestolen zijn diverse kratten met bier en blikjes frisdrank uit een koelkast. De deur van de schuur was niet afgesloten.

Netersel: Laptop gestolen uit woning

Tussen vrijdag 8.15 en zaterdag 2.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Schuttersweg. Weggenomen zijn een laptop met bijbehorende tas en wat muntgeld. Een draairaam aan de achterzijde van de woning was opengebroken.